Nogomet

Gattuso: 'Dva dana nakon mog dolaska, Perišić je rekao da želi otići, nemam razloga lagati'

Mihaela Bradovski • srijeda, 14.08.2024.
Gattuso: 'Dva dana nakon mog dolaska, Perišić je rekao da želi otići, nemam razloga lagati'
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Gennaro Gattuso dan uoči susdreta s Ružomberokom i nakon odlaska Ivana Perišića, govorio je na konferenciji za medije i o Perišiću i o susretu s Ružomberokom...

Gennaro Gattuso je na početku svog izlaganja odmah ponudio svoju priču o situaciji s Ivanom Perišićem.

Igraj na utakmice kvalifikacija Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Dva dana nakon mog dolaska našli smo se u uredu i razgovarali, a već tada je rekao da bi želio ići. Nakon Eura, igrala se prijateljska utakmica protiv Širokog, opet smo se našli i opet mi je to ponovio. Nastavili smo trenirati, normalno se ponašao, znao sam da mu je želja otići, ali sam mu dao minutažu, no stalno me morila ideja da ide i da moram pronaći novo rješenje. Svaka odluka je poštena i ja moram biti pošten prema igračima, oni su znali za njegovu želju. Hvala mu na svemu, nije bilo nikakvih problema među nama, odluka je bila njegova. Svaka odluka donosi određene posljedice, potpuno sam iskren, nemam razloga lagati i nadam se da tu zaključujemo ovu priču."

Gattuso vrlo cijeni Perišića i dao mu je "povlašteniji" status.

"Zadnjih 20 godina Perišić, Raketa, Modrić ispisivali su povijest hrvatskog nogometa i nisam lud. Poštujem to što je veliko ime hrvatskog nogometa i zato sam mu dao da igra i trenira. No trener mora uskladiti 25 igrača u svlačionici, siguran sam da je bio drugi igrač koji nije takvo ime, ne bio dobio toliko prilika za igrati."

Nakon dolaska u Hajduk prvenstveni problemi s kojima se suočio bili su oni vezani uz disciplinu.

"Kada sam došao glavni su problemi bili ne tehnički i taktički nego disciplinski. Trčanje, satnice, kašnjenje na treninge, na tome sam odmah krenuo raditi. Ako se nećemo ponašati profesionalno, idemo se u park zabaviti s malim nogometom. Nogomet je ozbiljna stvar i treba biti maksimalno profesionalan. Kada se neke stvari ne poštuju, nisam sretan. Ako netko ne može pratiti pravila, neka ide raditi neki drugi posao, to je najmanje što igrači mogu."

Vratio se Gattuso i na dvoboj protiv Lokomotive koji nije bio dobar.

"Sve što se događa na terenu ja potpisujem. Slažem se, bili smo spori, jako loše smo reagirali na njihov presing. Oni su nas dobro pritiskali, ali možemo progledati kroz prste jer igramo svaka tri dana. To su još uvijek prve utakmice, mora biti bolje, ali ne može još biti perfektno."

Sutra je jako važna utakmica, Hajduk mora do pobjede protiv Ružoimberoka.

"Ovo je vrlo jasna situacija, moramo pobijediti. Igrali su na duge i druge lopte, očekujemo da će biti tako i sada. Napadaju sa šetoricom i zato ćemo morati posebno biti koncentrirani. To su ekipe koje lako naude u svakom trenutku, fizički su vrlo jaki. Moramo igrati i kad imamo i kad nemamo loptu. Vertikalni su, a moramo popraviti zadnjih 20 metara gdje moramo biti koncentriraniji." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!