Nogomet

Osijek na zahtjevnom gostovanju traži pobjedu i četvrto pretkolo

Petar Jenjić • četvrtak, 15.08.2024.
Osijek na zahtjevnom gostovanju traži pobjedu i četvrto pretkolo
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Večeras će nogometaši Osijeka igrati na gostovanju kod Zire u trećem pretkolu Konferencijske lige. Prvi dvoboj na Opus Areni završio je 1:1 i pred Bijelo-plavima je težak zadatak...

Nogometaši Osijeka večeras igraju uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige. Hrvatski klub zaputio se na dugačko putovanje prema Azerbajdžanu, preciznije Dalga Areni u Bakuu gdje će igrati protiv Zire. Dvoboj počinje u 18:30 sati, a prvi sudac dvoboja je Julian Weinberger iz Austrije.

Igraj na Zira - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osijek je već odradio pet utakmice ove sezone, rezultati su bili šareni, već se dogodio i prvi potres u klubu, a vezan je uz odlazak Ramona Miereza. Šareni rezultati nisu preslika igre koju je ponudila momčad pod vodstvom Federica Coppitellija. U prvom susretu protiv Zire na Opus Areni završilo je 1:1 i bit će mu vrlo teško u gostima.

Bolju igru Osijek je naplatio pogotkom u 38. minuti. Domagoj Bukvić je povukao napad, došao do nekih 18 metara i odmah gurnuo loptu u prostor za Antona Matkovića koji je odlično utrčao i iz prve poslao loptu u mrežu.

U 95. minuti potpuno nepotrebno Andre Duarte radi prekršaj za kazneni udarac koji je možda bio malo i van 16 metara i Zira dolazi do velike prilike. Raphael Utzig ne griješi i zabija za 1:1.

U prvenstvenom dvoboju protiv Dinama, isto su Bijelo-plavi igrali dobro, ali su u zadnjim trenucima susreta ipak ispustili barem bod. Modri su napravili preokret i ostali stopostotni, a Osječani bez ijednog boda iz prva dva kola.

S druge strane, Zira je jako dobro krenula u domaćem prvenstvu, a prije uzvrata protiv Osijeka igrala je protiv Sabah Baka kojeg vodi hrvatski trener Krunoslav Rendulić. Slavila je s 0:2 pogocima Raphaela Utziga i Salifoua Soumaha i ostala stopostotna s gol razlikom 6:1.

Osječani će sigurno biti u teškoj poziciji i po sastavljaju rostera. Ramon Mierez oprostio se službeno od momčadi i otišao put Saudijske Arabije. Trener na put nije bio Andrea Duartea koji je imao ponudu iz mađarskog Ujpesta, ali Talijan na njega više ne računa. Na put neće ni Stjopa Mkrtčjan iz sigurnosnih razloga i političke situacije Armenije i Azerbajdžana.

Što su rekli

Federico Coppitelli, trener Osijeka: "Imali smo u Osijeku vrlo dobru utakmicu protiv kvalitetne momčadi i to pokazuje da odličan nastup protiv njih u te 93 minute ponekad nije dovoljan za pobjedu. No, to nam ipak daje samopouzdanje, ali nam u isto vrijeme pokazuje vrijednost protivnika. Ipak su oni iskoristili našu jedinu pogrešku i tako je završilo neriješeno iako smo zaslužili pobijediti. Činjenica da će oni sada biti domaćini nam govori da će svakako biti teško."

Mjesto, vrijeme, suci

Dalga Arena, Baku, 18:30

Sudac: Julian Weinberger (Austrija)

Nedostaju

Zira: (-)

Osijek: Mkrtčjan, Duarte

Zadnji susret

Dvoboj na Opus Areni proteklog četvrtka završio je bez pobjednika, 1:1.

Prognoza

Što se tiče hrvatskih klubova koji igraju u Europi, Osijek je po pitanju igre najviše pokazao i vjerujemo da će danas, unatoč izostancima, doći do prolaska dalje. test

Konferencijska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Noah3:1AEK Atena
Ružomberok0:0Hajduk
Osijek1:1Zira
Paide1:1Häcken
Mornar Bar2:2Paks
Zira-:-Osijek
Hajduk-:-Ružomberok

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Konferencijska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Noah3:1AEK Atena
Ružomberok0:0Hajduk
Osijek1:1Zira
Paide1:1Häcken
Mornar Bar2:2Paks
Zira-:-Osijek
Hajduk-:-Ružomberok

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!