Nogomet

Puno se pričalo zadnjih dana, sad je na Poljudu vrijeme za nogomet

Petar Jenjić • četvrtak, 15.08.2024.
Puno se pričalo zadnjih dana, sad je na Poljudu vrijeme za nogomet
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Hajduk večeras igra domaću utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige protiv Ružomberoka. Prvi dvoboj u Slovačkoj završio je bez pogodaka, a Splićani večeras traže pobjedu i prolazak dalje...

Pred nogometašima Hajduka uzvratna je utakmica trećeg pretkola Konferencijske lige protiv slovačkog Ružomberoka i borba za plasman u četvrto. Na prepunom Poljudu dvoboj kreće od 21 sat, a prvi sudac dvoboja stiže iz Italije, Luca Pairetto.

Igraj na Hajduk - Ružomberok na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na press konferencijama uoči ovakvih utakmica obično se traže informacije o sastavu, taktici, protivniku i jesu li trenirali pucanje penala. Međutim, u Hajduku često to zna ići u nekom drugom smjeru pa je tako bio slučaj i ovdje gdje se uglavnom govorilo o Ivanu Perišić te što se događalo posljednjih dana.

Ne treba posebno ponavljati, sve je po tom pitanju napisano. Perišić će napustiti Hajduk, a prvu propuštenu utakmicu imao je na gostovanju kod Lokomotive za vikend. Bijeli su vodili pogotkom Aleksandra Trajkovskog, ali Duje Čop je duboko u smiraj utakmice donio bod Lokosima iz kaznenog udarca. Kada se sve zbroji i oduzme, remi je bio najpravedniji ishod dvoboja u Kranjčevićevoj.

Hajduk se iz Slovačke vratio s potpuno aktivnim rezultatom, nije izgubio, upravo onako kako je Gennaro Gattuso i priželjkivao. Završilo je 0:0, vidjelo se da je Hajduk kvalitetnija momčad, ali disciplinirani Ružomberok trebat će moći slomiti na Poljudu koji će biti dupkom pun.

Ružomberok je u europsku avanturu krenuo u pretkolima Europske lige gdje je prvo igrao protiv Hajdukovog starog poznanika, kazahstanskog Tobola. Nakon pobjede od 5:2 u prvoj utakmici na domaćem terenu, slovačka ekipa u gostima je poražena s 1:0, no taj joj poraz sigurno nije previše teško pao.

Puno zahtjevniji bio je sljedeći protivnik. Trabzonspor je opravdao ulogu favorita i u prvoj utakmici slavio u gostima s 0:2. Između prvog i drugog dvoboja Slovaci su krenuli i s prvenstvenim susretima, remizirali su na domaćem terenu protiv Banske Bystrice (1:1). Turci su slavili i u uzvratu s 1:0, a Ružomberok odgodio dvoboj drugog kola protiv Žiline.

Proteklog vikenda Slovaci su igrali prvenstveni dvoboj na domaćem terenu protiv Trenčina te upisali pobjedu od 1:0 zahvaljujući pogotku Timoteja Mudryja iz kaznenog udarca u petoj minuti susreta. U punom pogonu stižu na gostovanje u Split.

Što su rekli

Ondrej Smetana, trener Ružomberoka: "U prvoj smo utakmici odradili djelomičan cilj, a to je rezultat s kojim se može igrati u uzvratu. Još od proljeća, kada smo hvatali svaki gol, slijedila je jedna utakmica za drugom. Hvala cijeloj ekipi na radu, izvedbi i rezultatima. Ova utakmica je utakmica koju smo zaslužili u prošlom dvoboju, moramo to cijeniti i krenuti odgovorno te napraviti sve kako bi odigrali dobro.

Gennaro Gattuso, trener Hajduka: "Ovo je vrlo jasna situacija, moramo pobijediti. Igrali su na duge i druge lopte, očekujemo da će biti tako i sada. Napadaju sa šestoricom i zato ćemo morati posebno biti koncentrirani. To su ekipe koje lako naude u svakom trenutku, fizički su vrlo jaki. Moramo igrati i kad imamo i kad nemamo loptu. Vertikalni su, a moramo popraviti zadnjih 20 metara gdje moramo biti koncentriraniji."

Mjesto, vrijeme, suci

Poljud, Split, 21:00

Sudac: Luca Pairetto (Italija)

Zadnji susret

Na gostovanju u Slovačkoj, Hajduk je odigrao bez pobjednika, 0:0.

Prognoza

Hajduk ima više kvalitete od svog protivnika, no znamo po nekim ranijim godinama da to i nije znalo biti presudno. Ipak, vjerujemo da večeras hoće. test

Konferencijska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Noah3:1AEK Atena
Ružomberok0:0Hajduk
Osijek1:1Zira
Paide1:1Häcken
Mornar Bar2:2Paks
Zira-:-Osijek
Hajduk-:-Ružomberok

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Konferencijska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Noah3:1AEK Atena
Ružomberok0:0Hajduk
Osijek1:1Zira
Paide1:1Häcken
Mornar Bar2:2Paks
Zira-:-Osijek
Hajduk-:-Ružomberok

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!