Nogomet

Gattuso: 'Bolno je, ali to je nogomet, moramo gledati naprijed, moramo gledati pozitivne stvari'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.08.2024.
Gattuso: 'Bolno je, ali to je nogomet, moramo gledati naprijed, moramo gledati pozitivne stvari'
Foto: Miroslav Lelas/HINA

Hajduk se oprostio od Europe porazom u uzvratu od Ružomberoka koji je slavio s 1:0 i s tim ukupnim rezultatom prošao u play-off Konferencijske lige...

Gennaro Gattuso bio je vrlo razočaran nakon poraza od Ružomberoka i ističe kako se prilike koje je Hajduk stvorio moraju zabiti.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nije ovo najteži poraz u mojoj karijeri. Bolno je, ali to je nogomet. Rane peku, ali treba ih liječiti. Idemo dalje, pet-šest čistih šansi smo imali. Patili smo u cijeloj utakmici, ali 15. je kolovoza, moramo gledati naprijed, moramo gledati pozitivne stvari."

Gattuso je spomenuo i kako je jasno da mu trebaju pojačanja, ali to nije pitanje za njega nego za upravu.

"Siguran sam samo da ćemo igrati u nedjelju. Ja sam trener koji trenira igrače, klub zna situaciju i zna što još trebam u svlačionici. Neću tražiti albije, ali očekujem dobru sezonu, nećemo plakati, no znali smo da nemamo roster za dva kolosijeka. Mnoštvo je mladih koji nisu spremni za ovu vrstu nogometa, ali napredovat će i rasti. Ovaj poraz peče i nadamo se da ćemo ga preboljeti."

Što se tiče uvođenja Durdova i Antunovića, smatra d aje Antunovića mogao i ranije uvesti.

"Vidio sam tako utakmicu i stavio sam igrače kada sam mislio da trebam. Možda sam trebao Antunovića staviti 7-8 minuta ranije, možda jedino to."

Imena koja bi m ogla pojačati klub, nije htio spominjati, ali se dotaknuo Newertona.

"Nakon ovog poraza najmanje što želim pričati je o potencijalnim imenima. To je posao sportskog direktora i predsjednika. Razgovarao sam sa Srnom, ali najbolje pitati sportskog direktora i predsjednika. Newerton je bio u razgovoru, ali ništa dalje od toga, treba pitati klub, ja se bavim treniranjem."

Još uvijek Gattuso nije izgubio optimizam i vjeruje kako će se na kraju sve vratiti napornim radom.

"Igračima sam rekao da se nalazimo u sredini kolovoza, da idemo naprijed, zaliječit ćemo rane i dignuti glavu. Nemam što zamjeriti igračima, to je nogomet i nekad padneš. Ukoliko dobro siješ, kasnije ćemo ubrati plodove napora. Najvažnija mi je profesionalnost, poraz boli, ali moramo podići glavu. U nedjelju nas čeka Varaždin i to je za nas jedina misija."

Situacija sa Sigurom?

"Nije ništa strašno. Jučer smo vježbali penale, osjetio je kod jednog neugodnost. Riječ je o edemu na kvadricepsu, izostavio sam ga da ne pogorša ozljedu."

Gattuso isto tako smatra da situacija s Perišićem nije maknula fokus s utakmice.

"Ne bih rekao da je odmaknulo fokus s utakmice, posebno nakon ovakve predstave gdje je Hajduk bio dobar. Mene je iscrpio gol Lokomotive te danas kada nismo zabili gol. Ivan je veliki igrač koji je puno dao, ali kada znaš da želi ići, pomiriš se s time i ne uzima ti više energiju." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!