Nogomet

Varteks pun optimizma uoči početka: 'Idemo od prve minute po tri boda, ali i titulu'

Sportnet, Branimir Korać • petak, 16.08.2024.
Varteks pun optimizma uoči početka: 'Idemo od prve minute po tri boda, ali i titulu'

U subotu, 17. kolovoza, s početkom u 17:30, Bumbari otvaraju Treće NL Sjever. Protivnik u prvom kolu bit će im Garić iz Garešnice, a svi se nadaju da će Bumari krenuti s tri boda, no sigurno da do njih neće lagano.

Iako stigao tek prošlog ljeta, Matija Kanceljak se od prve sekunde odlično uklopio u Varteksov 'roj', i već od prvih minuta postao jedan od miljenika navijača. Boravio je ovaj mladi napadač nekoliko godina u Varaždinu, ali za seniorsku ekipu se nije naigrao. NK Varaždin ga je uglavnom slao na posudbe. Prije Varteksa je godinu i pol igrao u Zagorcu, gdje je pokazao da se na njega ipak može računati.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I onda u prvoj sezoni za Varteksa zabio 12 ligaških golova i pet u kup natjecanjima.

"Pa dobro, ako je lani bilo 17, moramo se nadati boljemu, ove godine ajmo reći da idemo do 25 golova. Ako se zbroje sva natjecanja, haha", ističe uz osmijeh Matija Kanceljak.

Šalio se ili ne, bit će tu najmanje tri ligaške utakmice više, nadaju se Bumbari i nacionalnom kupu, a u Županijskom opet do kraja. I spomenimo da su nakon Hrženice, na kontu već tri gola, znači još 22 do ostvarenja cilja.

Matija je vrlo zadovoljan odrađenim poslom u pripremama, i ambiciozno ističe da se ne boje nikoga.

"Pripreme su dobro prošle, igrao se dobar nogomet i siguran sam da se nemamo koga i čega bojati. Idemo od prve minute već u subotu po tri boda, i tako dalje. Idemo i po tu titulu", hrabro ističe 'Kanc'.

Bilo je i dosta promjena u svlačionici Bumbara, ali sve odreda dovedeni igrači bi trebali biti prava pojačanja.

"Puno je promjena, uz par starijih, većinom su to sve mladi igrači. Naravno, sve smo ih dobro prihvatili, kliknuli smo na prvu, i odrazilo se to i na naše treninge i utakmice", ističe Kanceljak.

A jedna od prinova je i Dino Kovačec, tako da Matija sada ima suputnika iz Zagorja. Jedan je iz Šemice, drugi iz Jesenja, dakle dijeli ih samo jedan breg (op. Strahinjčica), a nalaze se u Lepoglavi, te od 'KP doma' kreću do Varaždina.

"Naravno da mi je drag, em što je odličan igrač, em je ljepše se voziti s nekim, nego sam. Možda još nekog poberemo s nama, pa da nas bude i tri, uskoro", ističe Kanceljak.

Što se tiče konkurencija, ona je na napadačkim i krilnim pozicijama, sada dodatno ojačana.

"Meni je posebno drago da je tu konkurencija, toga mora biti uvijek, jer odmah je svaki igrač sve bolji. Da nismo u comfort zoni, već da svi stalno idemo maksimalno", smatra Kanceljak, koji će sada igrati u nešto drugačijoj ulozi, jer će formacija vrlo vjerojatno biti drugačija, no tvrdi da je sve to već igrao, i da su to male razlike. Ima naravno puno povjerenje u trenera Beseka.

"Suvišno je trošiti riječi na to kakav je, vrhunski i trener i čovjek, njegovi rezultati sami za sebe govore. Igrat ću gdje god, i što god bude trebalo. Ovu poziciju sam već igrao, samo malo prilagodbe i to je to", kaže lani drugi strijelac ekipe.

Prvo kolo vas čeka Garić, a nakon toga još četiri utakmice s 'novacima' u ligi.

"Sve nepoznate ekipe, ali mi se ne moramo s njima zamarati, sve će o nama ovisiti. Ako mi budemo pravi, takav će biti i rezultat. Moramo dati sve od sebe pa neće biti straha za ishod na premijeri sezone", ističe Matija Kanceljak.

Važan faktor bit će i navijači Varteksa, White Stonesi, kao i svi ostali navijači, koji jedva čekaju da počne prvenstvo.

"Svi jedva čekamo, a navijači su naš 12 igrač, njihova podrška nam puno znači, impuls kada nam je teško. Ovom prilikom pozivam sve navijače da dođu na Slobodu, da nas podrže i da na kraju svi zajedno proslavimo dobar start u sezonu", zaključuje 'Kanc'. test

FOTO I TEKST: NK Varteks

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!