Nogomet

Dvoboj s vrha ljestvice, vodeći Dinamo dočekuje drugoplasirani Šibenik

Branimir Korać • petak, 16.08.2024.
Dvoboj s vrha ljestvice, vodeći Dinamo dočekuje drugoplasirani Šibenik
Foto: Edvard Šušak/HINA

Dinamo i Šibenik su jedine dvije momčadi SuperSport HNL-a koje su nakon prva dva kola stopostotne. To će se promijeniti nakon večerašnjeg dvoboja...

I dok je Dinamo na vrhu nešto što je pod normalno, drugo mjesto Šibenika je svakako iznenađenje. Iznenađenje, ali ne i senzacija, pa odigrana su samo dva kola, no šest bodova teško da su očekivali i u Šibeniku s obzirom da su igrali u prvom kolu u Osijeku.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

No Šibenik je tamo odigrao jedino kako je mogao, zatvorio se i tražio prilike iz kontranapada i prekida. Svako otvaranje i ulazak u nadigravanje s domaćinom, bilo bi osuđeno na propast što je jako dobro znao i Mario Carević pa je postavio igru onako kako je bilo jedino logično.

Da ti bodovi nisu kapnuli slučajno, Šibenik je pokazao u drugom kolu kada je ugostio Slaven Belupo i upisao pobjedu 2:0. Još jednom je Carević postavio igru onako kako je bilo logično i svjestan mogućnosti svoje momčadi u ovom trenutku. Hoće li mu to upaliti i na Maksimiru, ostaje za vidjeti.

No Dinamo je definitivno najveći zalogaj s kojim se Šibenčani susreću. Modri su krenuli odlično, briljirali su na svom travnjaku protiv Istre 1961 i upisali visoku pobjedu koja je mogla biti još uvjerljivija.

Očekivano, u drugom kolu bilo je teže u Osijeku, međutim iako je Dinamo slavio golom duboko u sudačkoj nadoknadi, cijelim tijekom susreta imao je kontrolu, posebno u prvom poluvremenu. Bilo je u zraku da će doći taj još jedan pogodak, bili su uporni i do njega su i došli.

S obzirom da Modre u utorak očekuje i dvoboj protiv Qarabaga u Ligi prvaka, za očekivati je da će Sergej Jakirović malo promiješati postavu. Nije to nužno dobra vijest za Šibenik jer Dinamo ima veliki broj kvalitetnih igrača i tko god bude na travnjaku, predstavljat će opasnost.

Što su rekli

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Imamo maksimalan respekt prema Šibeniku, šest bodova su osvojili u dva kola, na teškom gostovanju u Osijeku, a potom to potvrdili s novom pobjedom. Vodi ih dobar i ambiciozan trener, dugo je s ovom momčadi, prošli su cijelu drugu ligu zajedno, vidi se dosta mehanizama u igri, znaju što žele. Ne znam je li ijedan drugoligaš ikad uspio u prva dva kola dohvatiti šest bodova. Pokazali su da ih moraš respektirati, mogu te kazniti, igraju dugo zajedno, imaju glavu i rep, morat ćemo biti maksimalno fokusirani. Naravno, imat će veliki motiv u Maksimiru kao i svaka momčad koja dođe ovdje. Na nama je da imamo prvi pristup, da rasporedimo minutažu jer nas četiri dana kasnije čeka utakmica protiv Qarabaga. Želimo se dobro prezentirati i razveseliti navijače s nova tri boda."

Mario Carević, trener Šibenika: "Bodovna zaliha nam olakšava gostovanja u tri iduća kola, ali ne treba toliko potencirati ljestvicu. Mi nismo u situaciji maštati o velikim stvarima, barem ne dugoročno. Svjesni smo stvari koje su dobre, ali i onih koje nisu dobre u našoj igri. Te nedostatke moramo sakrivati, ali uvjeren sam da ćemo se podizati iz utakmice u utakmicu. Dinamovi igrači jednostavno su odlični, imaju velik roster i sjajne igrače. Nedvojbeno je da ćemo patiti u obrani veći dio utakmice. Imamo plan kako izaći u kontre, zaigrati visoki presing i pokušati iznenaditi. Moji igrači trebaju uživati u nogometu i to neka im bude nagrada za dobar ulazak u sezonu i nagrada za titulu od prošle sezone. Pokušat ćemo uzeti pozitivan rezultat. Kao sportaš se nikada neću predati, nadam se da možemo ostvariti pozitivan rezultat. Nadam se da isto razmišljaju i moji igrači."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, Maksimir, 21:00

Sudac: Dario Bel (Osijek)

Nedostaju

Dinamo: Perić, Stojković, Perković (ozljede)

Šibenik: Pozo (ozljeda)

Prošli dvoboj

Posljednji put Dinamo i Šibenik sastali su se u svibnju prošle godine, a Dinamo je na Maksimiru slavio s 4:0 golovima Petkovića, Ivanušeca, Baturine i Bočkaja.

Prognoza

Dinamo je favorit i očekuje se njegova pobjeda. Igra se na novom travnjaku što će biti dodatni razloga za uživanje igračima i dobar nogomet. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!