Rukomet

U-18: Hrvatski rukometaši do tijesne pobjede na Europskom prvenstvu

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 16.08.2024.
U-18: Hrvatski rukometaši do tijesne pobjede na Europskom prvenstvu

Hrvatska rukometna reprezentacija do 18 godina upisala je pobjedu protiv Farskih otoka u razigravanju od 13. do 16. mjesta na Europskom prvenstvu...

Hrvatska muška mlađa juniorska reprezentacija pobijedila je Farske otoke 28:27 u prvom susretu razigravanja za poredak od 13. do 16. mjesta. Sutra ih čeka obračun s pobjednikom susreta Češka – Austrija za 13./14.mjesto.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je odlično počela susret s Faranima s novim vratarom među vratnicama Noom Klarićem. I dosta lako stigla do prednosti 3:0, ali naši su suparnici isto tako brzo uhvatili priključak i stigli na pogodak zaostatka (3:2).

Od tog trenutka do kraja prvoga dijela Hrvatska je uglavnom imala prednost. U jednom trenutku ona je iznosila i tri pogotka razlike (7:4) i činilo se kako ne bi trebalo biti problema da mladi hrvatski rukometaši stignu do nove pobjede. Ali uporni, borbeni rukometaši s Farskih otoka uskoro su stigli do izjednačenja (9:9).

U završnici prvog poluvremena naš je napad imao dosta poteškoća s obranom 5-1 Otočana pa su u tijesnoj završnici na kraju izgubili svoju minimalnu prednost i Faranima dopustili da na predah odu s pogotkom viška (14:15).

Gusto je bilo i u nastavku. Čak su rukometaši malene otočne države imali i četiri vodstva (14:16, 15:16, 15:17, 16:17), ali hrvatski rukometaši nisu posustali. Uskoro su sve okrenuli na svoju stranu i poveli 18:17.

I osim u jednom navratu, više to nisu ispustili do kraja. Tri puta su bili na plus dva, ali nisu uspjeli prelomiti susret pa se u tijesnoj završnici odlučivalo o konačnom pobjedniku. Tu su naši imali više mirnoće i na kraju slavili 28:27. S osam pogodaka Matko Moslavac čak i šepajući u završnici vukao je Hrvatsku do četvrte pobjede na prvenstvu. Pet je dao Petar Šprem. Kod Farskih otoka najbolji Jakup Egholm sa sedam pogodaka.

Sutra našu reprezentaciju čeka susret za 13./14.mjesto u 19.30 sati protiv pobjednika susreta Češka – Austrija. test

Europsko prvenstvo U-18:
Hrvatska - Farski otoci 28:27

AUTOR: HRS.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!