Nogomet

Kalinić: 'Ne možemo nikoga dovesti jer nikoga nismo prodali, a u Gattusa ne sumnjam'

Mihaela Bradovski • subota, 17.08.2024.
Kalinić: 'Ne možemo nikoga dovesti jer nikoga nismo prodali, a u Gattusa ne sumnjam'
Foto: Ivana Ivanović/HINA

Hajduk je ispao iz Europe od Ružomberoka, vrlo skromne slovačke momčadi, nakon čega su se slile kritike prema Poljudu. Jedan od onih koji je na udaru je i sportski direktor Nikola Kalinić...

Nikola Kalinić se na početku razgovora za Sportske novosti ispričao navijačima za ispadanje od Ružomberoka. S obzirom na razliku u kvaliteti, to je rezultat koji nitko nije očekivao.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ispričavam se svima zbog rezultata i što nismo uspjeli. Imali smo otvoren put prema Konferencijskoj ligi, velika šteta, ali moramo dalje. Ružno je što smo ispali, dosta smo bolji od Ružomberoka. S ovim rosterom smo trebali proći."

Hajduk ima puno problema u igri prema naprijed.

"Teško dolazimo do situacija za pogodak, ali to nije pitanje za mene. Imamo momčad za bolju igru i za pokazati puno više, zaista smo propustili veliku priliku za europsku jesen. Jasno je da moramo bolje, imamo preiskusnu ekipu."

Preiskusnu, ali i preskupu za ono što pokazuje.

"Svi su preskupi kada nema rezultata jer se priznaje samo rezultat. Nema potrebe mijenjati trenera nego treba iz momčadi izvući maksimum. Igrači su kvalitetni i mogu i moraju bolje."

Gennaro Gattuso u svakom slučaju ostaje, Kalinić ima veliko povjerenje u njega.

"U Gattusa ne sumnjam, treba nam trener koji će uvesti disciplinu i to sada imamo, dobro se radi i trenira. Činjenica je da moramo biti bolji, ali momčad je posložena, a trener i ja smo zatekli momčad koju imamo. Probat ćemo ovo zaboraviti i okrenuti se prvenstvu. Nije slučajno da od 2010. godine ne igramo europsku jesen."

Problem je i taj što nema sredstava za pojačanja.

"Došli smo prije dva mjeseca i imamo određen financijski okvir, ne možemo nikoga dovesti jer nikoga nismo prodali. Ne želimo iskakati iz financijskih okvira i stavljati klub u probleme. Probali smo s ovom momčadi i nismo uspjeli", kaže Kalinić i dodaje:

"Moramo biti realni, ja mogu sutra otići i tako preuzeti odgovornost, ali ruke su nam vezane. Ako nešto ne ide, onda ne ide, nema potrebe dizati lažnu euforiju, treba biti realan. Kako obećati naslov prvaka, a ispali smo od Ružomberoka? Dinamo ima jaču momčad, kvalitetniji su i nema se tu što uspoređivati. Mi moramo gledati sebe i ići utakmicu po utakmicu. Moramo svi dati više za Hajdukov dres, ovdje se prizanju samo pobjede i prva mjesta."

Klub je potresao i slučaj Perišić.

"Perišić i ja smo i dalje prijatelji, ali stao sam iza trenera jer je on taj koji odlučuje. Ovo je posao, nemam problema s tom odlukom."

Jedan od onih na kojem bi Hajduk mogao u budućnosti zaraditi je Bruno Durdov.

"Pustio bih Durdova na posudbu kako bi se razvijao, ali nemam igrača na toj poziciji i ostat će i dobivati priliku."

Otkrio je Kalinić da je htio i Miereza, ali se brzo ohladio., Džeko je bio samo priča.

"Htio sam dovesti Miereza, ali kada sam vidio cijenu, shvatio sam da nemam o čemu razgovarati. Čuo sam se i s njim i njegovim menadžerom, sve je teklo glatko dok nismo došli do cijene angažmana. Džeko? Ne znam otkud ta priča, previše letimo i moramo se spustiti na zemlju, jedno je realnost, a drugo su priče."

Hajduku treba napadač, ali ne može ga platiti.

"Devetka koja bi nam pomogla košta toliko da mi ne možemo platiti. Eventualno moćemo pokušati nekog dovesti na posudbu i to je sve." test

SuperSport HNL

1Dinamo 310:1+99
2Šibenik 34:406
3Rijeka 24:0+44
4Hajduk 23:2+14
5Istra 1961 22:6-43
6Varaždin 20:002
7Gorica 21:2-11
8Lokomotiva 21:5-41
9Osijek 22:4-20
10Slaven Belupo 21:4-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 310:1+99
2Šibenik 34:406
3Rijeka 24:0+44
4Hajduk 23:2+14
5Istra 1961 22:6-43
6Varaždin 20:002
7Gorica 21:2-11
8Lokomotiva 21:5-41
9Osijek 22:4-20
10Slaven Belupo 21:4-30

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosisdanas u 12:14
    čim samo pročitao kako tvrdi da je hajduk bolji od ružomberoka znao sam da su sve te izjave limunada. crno na bijelo imaš rezultat i ti tvrdiš suprotno, svaka ti čast. »dinamo je bolji ali kod nas se samo priznaju pobjede i prvo mjesto«. ništa se tu neće promijeniti s tim mentalnim sklopom.
    cameosis