Nogomet

Krenula Prva NL juniora: Dinamo rutinski, domaći porazi Osijeka i Rijeke, Hajduku bod kod Gorice

Branimir Korać • subota, 17.08.2024.
Krenula Prva NL juniora: Dinamo rutinski, domaći porazi Osijeka i Rijeke, Hajduku bod kod Gorice
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Odigrani su susreti prvog kola Prve NL juniora. Najuvjerljivija bila je Kustošija koja je čak sa 7:3 svladala Split...

Juniori Splita neće po dobrom pamtiti gostovanje kod Kustošije na otvaranju juniorskog prvenstva. Upisali su vrlo ružan poraz 7:3, a Kustošija je vodila čak 7:0 i gosti su tek u posljednjih 15 minuta smanjili. Dva pogotka postigao je Leo Bartulović, a po jedan su dodali Bruno Putica, Lovro Vego, Marko Pavlak, Ivan Volarević i Lovro Klanac Kod Splita dvostruki strijelac bio je Ante Bogdan, a jedan pogodak dodao je Patrik Pauk.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zanimljivo je bilo u Varaždinu gdje je gostovala Istra 1961 i upisala poraz 2:1. Domaćin je sjajno krenuo i nakon 20 minuta vodio je 2:0 golovima Roke Domjanića i Patricka Jureka Apomowicz-Bizona da bi Istra smanjila u 44. minuti preko Dominika Celije. U drugom dijelu Varaždin je mogao i povećati prednost, ali Sven Lončar nije realizirao kazneni udarac.

Hajduk se morao zadovoljiti samo bodom u gostima kod Gorice i to ga je izvukao pogotkom u 93. minuti. Gorica je povela golom Zvonimira Josića i imala je prednost do 93. minute kada Branimir Mlačić poravnava. Inače, Hajduk je od 53. minute igrao bez isključenog Dmytra Zudina.

Slaven Belupo nije imao problema s Graničarem iz Đurđevca. Slavio je s glatkih 3:0 golovima Frane Vlašića, Andre Sokača i Leona Bošnjaka koji je bio precizan s 11 metara.

Lokomotiva je u zanimljivom dvoboju na Kajzerici s 4:2 svladala Šibenik. Šibenčane je u igri držao dvostruki strijelac Sven Sopić, ali na drugoj strani dva pogotka postigao je Borna Pernar, a po jedan Leonardo Perković i Mario Karadakić.

Rijeka je razočarala protiv Sesveta domaćim porazom 3:2 iako je odlično krenula i povela s 2:0. Jakov Bilajac i Dominik Thaqi rano su doveli Rijeku u komotnu poziciju, ali Mateo Sertić, Matej Blažeković i River John Pavich donijeli su Sesvećanima veliki preokret.

Dinamo je rutinski odradio posao protiv Mladosti iz Ždralova slaveći s 3:1. Za manje od sat vremena MNodri su imali 3:0 golovima Tomasa Bakovića, Mislava Ćutuka i Petra Andrića, a Petar Ivančan samo je smanjio na konačnih 3:1. Susret je igran u teškim vremenskim uvjetima, na visokoj temperaturi pa je tako mladi igrač Mladosti Luka Rešetar nakon susreta osjetio zdravstvene probleme.

Osijek je kod kuće poražen od Rudeša s 3:2. Zagrepčani su pobjegli na 3:0 uz dva gola Ammeera Suleimana Auwala i jednog Vite Oreškovića. Osijek se nije predao, ali prekasno je smanjio preko Josipa Dabića i Luke Nemeta.

Prva NL juniora, prvo kolo:
Kustošija - Split 7:3
Varaždin - Istra 1961 2:1
Gorica - Hajduk 1:1
Slaven Belupo - Graničar Đurđevac 3:0
Lokomotiva - Šibenik 4:2
Rijeka - Sesvete 2:3
Dinamo - Mladost Ždralovi 3:1
Osijek - Rudeš 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!