Nogomet

Leko za Sportnet: 'Ove sezone očekujem da bismo mogli biti uspješniji nego prošle'

Branimir Korać • nedjelja, 18.08.2024.
Leko za Sportnet: 'Ove sezone očekujem da bismo mogli biti uspješniji nego prošle'
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Jarun novu sezonu otvara danas u Osijeku u gostima kod Zrinskog. Jerko Leko odradio je dobre pripreme sa Zagrepčanima i vjeruje kako će Jarun biti još bolji nego prošle sezone...

Uoči početka sezone u SuperSport Prvoj NL, momčadi su uglavnom nepoznanica ne samo drugima nego i sebi. Dosta je fluktuacija igrača kroz ligu i klubove i tek treba vidjeti kako će se tko snaći na terenu.

Igraj na Zrinski - Jarun na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Najmanje odlazaka u odnosu na ranije sezone. Znalo se događati da nam polovica ekipe ode i promijeni se što je u ovoj ligi neminovno jer neki idu na višu razinu, neki se nisu probili pa idu na razinu niže. Ove sezone zadržali smo veći dio igrača, došli su nam neki za koje se nadamo da će biti pojačanja, a i dobili smo na širini. Uvijek nam je problem bio kada bismo ostali na 12-13 igrača pa dođu ozljede i onda moraš kemijati. Ove sezone očekujem da bismo mogli biti uspješniji nego prošlu", kaže Jerko Leko, trener Jaruna.

U pripremnom razdoblju odradio je ono što je zamislio i zadovoljan ke kako je sve prošlo.

"Pripreme su odrađene standardno, imali smo par dobrih utakmica, par utakmica u kojima sam dao priliku ovim novim igračima da vidimo što od njih možemo očekivati u nekim izazovnijim situacijama s boljim protivnicima jer utakmice sa slabijim protivnicima obično znaju zavarati. Prošle sezone u pripremama nismo imali nijednu pobjedu pa smo dobro krenuli u prvenstvu. Tu mi je bitnije to razotkrivanje, da mi u pripremama vidimo tko što može ili ne može. Važnije je vidjeti na čemu trebamo raditi nego gledati samo rezultat pa nas onda nešto iznenadi u prvenstvu. Zadovoljan sam pripremama."

Na početku sezone čeka ga Zrinski koji se prošle sezone do posljednjih minuta borio za najviši rang sa Šibenikom.

"Idemo kod Zrinskog, prošle sezone smo igrali s njima na početku u Čepinu kada su bili nepoznanica, a pokazali su se kao odlični. Sada smo s njima u Gradskom vrtu, uz tv prijenos, mislim da nema ljepše pozivnice za otvaranje ove sezone."

Zrinski je značajno promijenio momčad u odnosu na prošlu sezonu, koliko ste ga uspjeli upoznati?

"Slabo, iskreno nemamo puno informacija, znam Matu Neretljaka kao trenera još iz doba Rudeša, znam kakav stil igre voli igrati iako ćemo tek vidjeti hoće li to primjenjivati i na ekipi Zrinskog. U ovoj ligi ima uvijek dosta promjena i dosta novih igrača pa se teško pripremati. Iako ove zagrebačke klubove i ekipe iz okolice bolje poznajemo nego Zrinski. Vidjet ćemo, upoznat ćemo se na terenu. Prvenstvo je dugo, ova liga je neizvjesna do samog kraja tako da bit će prilika. Prvenstveno želim da naša izvedba bude što bolja i kompaktnija, a onda ćemo vidjeti za koji je doseg to dovoljno."

Jarun je u ovoj ligi bio vječiti gost, ali to bi se trebalo promijeniti. Igralište Jaruna uskoro bi trebalo dobiti dozvolu za odigravanje utakmica SuperSport Prve NL.

"Tribina se polako diže, nadamo se da će biti spremno za četvrto kolo i Dubravu, a ako ne onda ćemo morati još malo gostovati ili odraditi zamjenu domaćinstva. Nadam se da će biti malo drugačije kada budemo igrali doma. Evo tri godine sam ovdje i svake godine smo gosti i bez obzira što smo se navikli na Zaprešić ili Kustošiju, Lučko, na našem igralištu treniramo i tu ćemo imati tu domaćinsku atmosferu. Mi smo u tim ligama majstori improvizacije pa smo se navikli s tim nositi."

Što se tiče izostanaka za susret protiv Zrinskog, preoblemi su tek administrativne prirode.

"Imamo problem s dva nova igrača, njima još nismo uspjeli riješiti papire za registraciju, to su Stojaković i Sadiković, dva veznjaka koje nećemo imati u prvom kolu. Administracijski problemi koji će vjerojatno biti riješeni do drugog kola. Što se tiče ozljeda tu nemamo problema i nadam se da će se tako nastaviti, tu smo prošli dobro. Širinu kadra imamo solidnu, bolju nego prošle sezone."

Dvoboj između Zrinskog i Jaruna počinje u 16:30 sati. test

SuperSport Prva NL

1Cibalia 12:0+23
2Dubrava 12:1+13
3Vukovar '91 11:0+13
4Croatia Zmijavci 10:001
5Orijent 10:001
6BSK Bijelo Brdo 00:000
7Dugopolje 00:000
8Jarun 00:000
9Zrinski 00:000
10Opatija 11:2-10
11Sesvete 10:1-10
12Rudeš 10:2-20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport Prva NL

1Cibalia 12:0+23
2Dubrava 12:1+13
3Vukovar '91 11:0+13
4Croatia Zmijavci 10:001
5Orijent 10:001
6BSK Bijelo Brdo 00:000
7Dugopolje 00:000
8Jarun 00:000
9Zrinski 00:000
10Opatija 11:2-10
11Sesvete 10:1-10
12Rudeš 10:2-20

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!