SuperSport HNL, 3. kolo, 18.08.2024, 18:50 h, Split, Gradski stadion u Poljudu
Suci: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina), Luka Pušić (Zagreb), Vedran Đurak (Sveti Ivan Zelina)
Hajduk
Hajduk
Filip Krovinović 56'
Marko Livaja 74'
2:1(0:1) Varaždin
Dimitri Mitrovski 8'
Varaždin

Hajduk proradio u drugom poluvremenu i preokretom svladao Varaždin

Mihaela Bradovski • nedjelja, 18.08.2024.
Hajduk proradio u drugom poluvremenu i preokretom svladao Varaždin
Foto: Miroslav Lelas/HINA

Nakon debakla u Europi i ispadanja od Ružomberoka, Hajduk je očajnički trebao pobjedu protiv Varaždina i ostvario ju je s 2:1...

Još jednom je Hajduk imao utakmicu s previše uspona i padova, oscilacija u svojoj izvedbi, ali sada je pronašao put do pobjede. Varaždin je pao na Poljudu s 2:1, ali ne trebaju Splićani padati u euforiju.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvo poluvrijeme bilo je loše sa strane Hajduka, dosta nervoze i grča, Varaždin je izgledao bolje i u konačnici je i imao zasluženo vodstvo.

U sedmoj minuti Hajduk je imao odličnu priliku, Kalik je pobjegao nakon sjajnog dodavanja Rakitića, ali udarac je bio vrlo loš.

U sljedećoj minuti Varaždin dolazi do vodstva. Šego se sjurio lijevom stranom i dao povratnu loptu na koju natrčava Mitrovski i zabija za 1:0. Dabro je omeo Kalinića, ali VAR je potvrdio kako je pogodak regularan.

Do kraja prvog dijela Varaždin je umirio igru i odbacio Hajduk od svog gola i praktički nekih većih i ozbiljnijih prijetnji na obje strane.

U drugom dijelu Hajduk je bio bolji. Pomogao je i ulazak Trajkovskog koji je puno radio, bio opasan i svakako podigao igru Hajduka.

U 56. minuti Hajduk je izjednačio. Nakon ubačaja iz kornera lopta je izbijena na rub kaznenog prostora, Livaja ju je kratko gurnuo do Krovinovića koji je opalio s 20 metara, lopta prolazi kroz noge Laminea Ba, vara Zeleniku i odlazi u mrežu.

Pet minuta kasnije Trajkovski je bio u sjajnoj prilici, međutim Ba je sjajno uklizao i spasio svoju mrežu.

U 74. minuti Hajduk je došao do preokreta. Hrgović je odlično ubacio s desne strane, a Livaja je pobjegao čuvaru i glavom poslao loptu u mrežu.

Nadoknada je trajala 12 minuta, a Hajduk je izdržao i zadržao prednost. Tijekom tog dodatnog vremena imali su Splićani nekoliko kriznih situacija nakon kornera Varaždina, ali rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:1. test

SuperSport HNL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!