Nogomet

Đalović: 'Olimpija je ozbiljna, uigrana ekipa koja teži nadigravanju'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 19.08.2024.
Đalović: 'Olimpija je ozbiljna, uigrana ekipa koja teži nadigravanju'
Foto: Miljenko Klepac/HINA

Trener Rijeke Radomir Đalović osvrnuo se za Radio Rijeku na utakmicu protiv Istre 1961 i upisanu visoku pobjedu te najavio dvoboj protiv Olimpije Ljubljane u borbi za Konferencijsku ligu...

Nogometaši Rijeke u nedjelju su upisali visoku pobjedu protiv Istre 1961 u trećem kolu SuperSport HNL-a. Trener Radomir Đalović tako je stigao do prve pobjede na toj funkciji:

Igraj na Rijeka - Olimpija Ljubljana na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nakon povratka iz Švedske pričao sam s igračima i rekao da to moraju zaboraviti. Oni su jučer odgovorili na fenomenalan način i pokazali da je to iza njih, zabili četiri gola, imali još dosta prilika. Iako su mladi, pokazali su da to nije ostavilo traga na njim", rekao je u razgovoru za Radio Rijeku.

Čini se da im je lakše igrati na Rujevici:

"Specifična je situacija. U Elfsborgu smo se tako postavili jer smo u prvoj odigrali 1:1. Svoju šansu smo propustili na Rujevici kad smo imali igrača više. Da smo otišli s prednošću, bilo bi drugačije. U Varaždinu je bio težak teren, malo su i igrači bili opterećeni, ali ne bih tražio izlike. Lakše je igrat na Rujevici jer mladi igrači trebaju navijače i podršku. Sigurno je da im je to dodatan vjetar u leđa. Bila je velika energija, svi su bili kao jedan, trčali, borili se. To je onako kako želim da izgledamo. Nekad neće rezultat biti dobar, ali važno je da se ponašamo tako."

Od prve minute zaigrao je Gabriel Rukavina:

"Dobro je trenirao, imao je ogromnu želju. Odlučili smo mu dati priliku, a on je to iskoristio sjajno, svaka mu čast. To što prije trebamo zaboraviti i raditi još jače te se koncentrirati za dalje. Janković može igrati na više pozicija, protiv Istre je bilo tako da smo se za njega odlučili u sredini. On je to odradio odlično. Koristit ćemo ga na više pozicije i to će biti i naša i njihova prednost."

Psihološki teret prije jučerašnje utakmice:

"Bila nam je predigra za Olimpiju, nije bilo jednostavno. Sa svakim je golom bilo sve lakše i lakše."

Smolčić bi danas ili sutra trebao krenuti s treningom, kao i Čabraja za dan ili dva. Obojicu bismo trebali imati za Osijek i za uzvrat protiv Olimpije, kaže Đalović.

Neki prvotimci iz Švedske su krenuli s klupe:

"Neke smo htjeli odmoriti ciljano. Sve je zgusnuto, nema tu više startera, samo ćemo osvježavati. Svi će igrati, svi su nam potrebni, važno je da svi dobro treniraju jer je to jedini preduvjet za utakmicu."

U četvrtom pretkolu Konferencijske lige igrat će protiv Olimpije, a prvi dvoboj je u četvrtak:

"Malo sam pratio i znam skoro sve, ali nisam htio opterećivati igrače dok ne prođe Istra. Jedna ozbiljna ekipa koja je kasno primila golove sinoć, ima novog trenera, mladi su, teže nadigravanju. Uigrani su, no kao što sam i prije rekao, ali igrač za Konferencijsku ligu i da nam je netko rekao da nam na tom putu stoji Olimpija, svi bismo prihvatili. Prošle godine smo krenuli direktno iz Konferencijske lige, sad smo tu pali. Znamo naš cilj, igrače pripremam na to. Neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe da obradujemo navijače i iskoristio bih priliku da ih pozovem u što većem broju, da nam pomognu ostvariti dobar rezultat."

"Oni su pobijedili Šerif 3:0 i 1:0, ne bježimo ni od čega. Postavit ćemo se hrabro i s našim navijačima ući u Konferencijsku ligu. Nema slobodnog dana, takav je ritam. Nema stajanja, nema vremena za uživanje, samo koncentracija na iduću utakmicu. Ne žalimo se ni na što, idemo hrabro naprijed", dodao je Đalović. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!