Nogomet

U-21: Ivica Olić objavio popis igrača za nastavak kvalifikacija za EP

hns.family, Petar Jenjić • ponedjeljak, 19.08.2024.
U-21: Ivica Olić objavio popis igrača za nastavak kvalifikacija za EP
Foto: hns.family

Novi izbornik U-21 reprezentacije Ivica Olić uputio je 23 poziva i osam pretpoziva, a reprezentacija će se za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo okupiti u ponedjeljak 2. rujna u Zagrebu...

Mladi Vatreni nastavljaju s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. godine koje će se igrati u Slovačkoj. Protivnici protiv kojih Hrvatska igra na domaćem terenu su Farski Otoci 5. rujna u Zagrebu u 17:00 sati (Sportski centar Rudeš) i Portugal 10. rujna u Karlovcu u 19:00 sati na stadionu Branko Čavlović-Čavlek.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Novi izbornik U-21 reprezentacije Ivica Olić uputio je 23 poziva i osam pretpoziva, a reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak 2. rujna u 12:00 u Zagrebu.

"Što se popisa tiče, želja mi je u rad U-21 reprezentacije uključiti i dečke koji su mlađi, ali su veliki talenti, pa tako imamo dvojicu 17-godišnjaka - Luku Vuškovića koji se već dokazuje u seniorskom nogometu i Nou Mikića za kojeg svi reprezentativni i klupski treneri imaju samo pohvale. Tu su i Matković (2006.), Zvonarek i Buljan (obojica 2005. godište), želim da takvi talenti osjete ovu razinu i pokažu da pripadaju mladoj reprezentaciji već sada. Imamo jako dobru konkurenciju, mlada reprezentacija je svim igračima prilika da dodatno napreduju i pokažu da svojim znanjem, ali još važnije, karakterom, radom i mentalitetom, jednog dana mogu biti kandidati za A reprezentaciju", zaključio je Olić.

U stručnom stožeru U-21 reprezentacije, uz Olića, na funkciji pomoćnih trenera bit će Niko Kranjčar i Marko Krnjić, dok će ulogu trenera vratara obnašati Vladimir Vasilj.

"Vjerujem da smo okupili odličan stožer, zahvaljujem Savezu na podršci i pomoćnicima koji su prihvatili ovaj izazov kojem se jako veselimo jer smatramo da imamo odličnu mladu ekipu s puno potencijala. Čekaju nas dvije potpuno drugačije utakmice - protiv Farskih Otoka smo veliki favoriti, a potom protiv Portugala želimo pokazati da smo kod njih imali samo jedan loš dan i da im možemo parirati. Ovo su mladi dečki kod kojih su oscilacije i pogreške normalne i prihvatljive, ali ono na čemu ću inzistirati jest žestok rad, maksimalan angažman i snažno zajedništvo - to mora krasiti svaku hrvatsku reprezentaciju", naglasio je izbornik Olić.

Popis igrača za utakmice protiv Farskih otoka i Portugala:

Vratari: Nikola Čavlina (Osijek), Franko Kolić (Osijek), Borna Buljan (Hajduk)

Obrambeni: Luka Vušković (K.V.C. Westerlo), Moreno Živković (Lokomotiva), Dominik Prpić (Hajduk), Ivan Cvijanović (Osijek), Noa Mikić (Dinamo), Domagoj Bukvić (Osijek), Šimun Hrgović (Hajduk)

Vezni: Veldin Hodža (Rijeka), Lukas Kačavenda (Dinamo), Marin Šotiček (FC Basel 1893), Lovro Zvonarek (SK Sturm Graz), Marko Soldo (Osijek), Leon Belcar (Varaždin), Marko Capan (Hajduk)

Napadači: Marin Ljubičić (LASK), Gabriel Vidović (Bayern München), Dion Drena Beljo (Rapid Beč), Ante Crnac (Raków Częstochowa), Franjo Ivanović (Rijeka), Anton Matković (Osijek)

Pretpozivi: Maro Katinić (Sharjah), Mateo Lisica (Istra 1961), Ivan Mandić (Vukovar 1991), Marin Prekodravac (Šibenik), Gabriel Rukavina (Rijeka), Mirko Sušak (Lokomotiva), Fran Žilinski (Lokomotiva), Phil Noah Pesch (Borussia Mönchengladbach). test

AUTOR: hns.family

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!