Nogomet

Jakirović: 'Qarabag je poslao strahovitu poruku zabivši Ludogorecu sedam golova u gostima'

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.08.2024.
Jakirović: 'Qarabag je poslao strahovitu poruku zabivši Ludogorecu sedam golova u gostima'
Foto: Daniel Kasap/HINA

Dinamo sutra od 21 sat na Maksimiru igra protiv Qarabaga u susretu play-offa Lige prvaka. Očekuje ga težak protivnik čega su u Dinamu svjesni...

Sergej Jakirović priprema Modre za vrlo tešku utakmicu protiv ozbiljnog protivnika o čijoj kvaliteti najbolje govore rezultati.

Igraj na utakmice kvalifikacija Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Igramno s ozbiljnom ekipom koja je dugo na okupu. Znamo kako su igrali u Europi prošle sezone, držali su Bayer Leverkusen na konopcima, poslali strahovitu poruku u smislu da su Ludogorecu zabili sedam golova u gostima što je veliko upozorenje za nas. Imaju jako dobre igrače, puno automatizama, tu je nekoliko jako dobrih individualaca koji mogu napraviti razliku. Moramo biti jako dobro koncentrirani i probati iskoristiti neke mane koje smo uočili", kaže Jakirović.

Pod velikim upitnikom je nastup Arijana Ademija.

"Svi smo zdravi osim Ademija, danas ćemo još vidjeti hoće li sutra moći biti u rosteru za utakmicu."

Na pressici s Jakirovićem bio je i Sandro Kulenović što je odmah povuklo upit hoće li Kulenović startati u ovom susretu.

"Kule je tu sa mnom, voli biti u mom društvu, on je najnormalnije u rosteru, nismo još odlučili o sustavu. Vidjet ćemo."

Napad je jači dio Qarabagove momčadi.

"Prema naprijed imaju baš jako dobre igrače, imaju četvorku od koje prijeti velika opasnost. Je li obrana slabiji dio momčadi, to ćemo vidjeti, ali kako imaju vrline, imaju i mane. Smatram da ih možemo zaustaviti i ugroziti. Svjestan sam da je ovo prvo poluvrijeme, tu nema slabih ekipa, to su sve prvaci svojih država. Pokazali su da su dobra i organizirana momčad."

Pobjeda u prvom susretu je vrlo bitna.

"Želja svih nas je pobjeda, ne znam koliko bi to trebalo biti da bi bili sigurni. Imali smo i dva razlike pa gubili u uzvratu s većom razlikom. Svi danas igraju i rade, oni imaju možda 6-7 igrača iz Azerbajdžana, ostalo su sve stranci. Čeka nas zahtjevna utakmnica, cilj je prednost i to je dobra početna točka uoči uzvrata."

Za Sergeja Jakirovića ovo je najveća utakmica u trenerskoj karijeri.

"Sigurno da je najveća, stvarno bih volio da uđemo u Ligu prvaka, to je maksimum u klupskom nogometu. Meni je ključno da se prošle sezone nismo predavali, niti ja niti stožer i znali smo da ako sve pobijedimo da ćemo na kraju slaviti." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!