Rukomet

Hrvatske rukometašice do 18 godina uvjerljivom pobjedom do četvrtfinala Svjetskog prvenstva!

Mario Borko • utorak, 20.08.2024.
Hrvatske rukometašice do 18 godina uvjerljivom pobjedom do četvrtfinala Svjetskog prvenstva!

Na Svjetskom prvenstvu za rukometašice do 18 godina, Hrvatska je pobjedom protiv Švedske izborila nastup u četvrtfinalu s prvog mjesta u skupini, a protivnice u prvoj nokaut utakmici bit će Dankinje ili Mađarice...

Odlične vijesti stižu iz daleke Kine gdje se održava Svjetsko prvenstvo za rukometašice do 18 godina. Hrvatska je u posljednjoj utakmici druge faze s 24:19 nadigrala Švedsku i tako s prvog mjesta u skupini izborila nastup među osam najboljih reprezentacija svijeta.

Igraj na utakmice rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatskim rukometašicama je za prolazak dalje bio potreban bod, ali one su na dominantan način stigle do dva. Šveđanke ni u jednom trenutku nisu vodile, a na poluvremenu su imale dva gola zaostatka (12:10). Hrvatice su serijom 7-2 na početku drugog dijela odvojile na velikih plus sedam (19:12).

Iako su Šveđanke donekle uhvatile priključak, nisu se mogle približiti na manje od tri gola zaostatka i hrvatske rukometašice su mirno utakmicu privele kraju.

Mirna Brusić predvodila je Hrvatsku s pet golova, a po četiri su zabile Ivana Fratnik, Antea Čičak i Tara Đelekovčan.

Hrvatska je u šest utakmica na turniru ostala neporažena, ostvarila je pet pobjeda i jedan remi s Crnom Gorom. Iz skupine u kojoj se nalaze hrvatske rukometašice za drugi se krug u međusobnom srazu bore Srbija i Crna Gora, a Švedska odlazi u razigravanje od 13. do 16. mjesta.

Hrvatice će u četvrtfinalu igrati protiv Danske ili Mađarske. Te dvije reprezentacije igraju međusobno od 14 sati. Dankinjama je za prvo mjesto dovoljan i bod, a u tom scenariju ili u slučaju pobjede Danske, Hrvatska bi igrala protiv Mađarske. Mađarice mogu izbjeći ogled s Hrvaticama samo ako pobijede Dankinje.

Četvrtfinale je na rasporedu za dva dana. test

Svjetsko prvenstvo do 18 godina, Grupa 1, 3. kolo:
Hrvatska – Švedska 24:19

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!