Nogomet

Jakirović: 'Iskustvo mi govori da moramo biti ozbiljni, moramo tamo igrati kao da nam nešto treba'

Branimir Korać • utorak, 20.08.2024.
Jakirović: 'Iskustvo mi govori da moramo biti ozbiljni, moramo tamo igrati kao da nam nešto treba'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Visoka, ali i teško izborena pobjeda Dinama protiv Qarabaga. Sergej Jakirović je zadovoljan, ali i oprezan uoči uzvrata...

Dosta se Dinamo napatio s napadački vrlo dobrom momčadi Qarabaga, ali je i znao iskoristiti mane koje ta momčad nedvojbeno ima.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čestitam dečkima na dobroj igri. Napatili smo se, sve što smo govorili prije utakmice se potvrdilo. Bilo je perioda gdje smo mi dominirali, ali i perioda u kojima su oni dominirali. Nakon našeg gola uzeli su posjed, na poluvremenu smo tražili da bolje radimo pritisak na loptu i ne dopustimo im da lako razigravaju. U 60. minuti smo promijenili sustav da možemo preko brzih Kulenovića i Cordobe ih ugroziti. To smo i napravili, možda je bilo još situacija gdje smo mogli bolje razigrati. Pohvale i Nevistiću koji nas je u nekim situacijama držao iznad vode. U uzvratu ćemo morati biti mudriji i pametniji nego prošle sezone", kaže Sergej Jakirović.

Posebne pohvače ove sezone zaslužuje Sandro Kulenović koji zabija kao na traci pa je tako i ovdje bio dvostruki strijelac.

"Inzistirao sam na Kulenoviću kada sam došao i drago mi je da se ovo događa jer je puno puta bio podcijenjen. Igraču treba samo povjerenje i dat će sve od sebe. Radna etika mu je fenomenalna i prošle sezone kada nije igrao bio je maksimalan na treningu, sve mu se to vraća i samo se preslikava u utakmice. Jako sam sretan što ga imamo. Svi rade ozbiljno i vidi se to na terenu. Sutra će biti godina dana da sam tu i naravno da je trebalo vremena da se vidi nekakav pomak. Sve što radimo probavamo u svakoj utakmici pokazati. Sandro je baš u sjajnoj formi, zaslužuje sve što mu se događa."

Jakirović je još jednom pokazao kako Dinamo može egzistirati u više sustava.

"Već sam na početku sezone rekao da imamo profile za minimum dva sustava, ovo nam je nekakav alternativni sustav, gdje smo i stabilniji i opasniji. Važno je sve to iskomunicirati igračima, njima odgovara i kada igramo ovako."

Ova utakmica je već prošlost.

"Ovo ostaje u povijesti, mi smo od sutra već na Gorici, a fokus nam je i na uzvratu. Iskustvo mi govori iz prošle sezone da moramo biti krajnje ozbiljni, moramo tamo igrati kao da nam nešto treba."

Qarabag se potvrdio kao sjajna momčad.

"Sve što smo i pripremali igračima, to su i igrali. I u prvoj utakmici s Ludogorecom imali su puno prilika, dugo su zajedno i vide se automatizmi. Morat ćemo tamo uložiti puno energije da dođemo do rezultata za Ligu prvaka, moramo u obrani više situacija iskontrolirati."

Baturina je na kraju pogodio vratnicu, ali odigrao je sjajnu utakmicu.

"Čim je udario, vidio sam da ide u vratnicu. Martin je sve napravio fantastično, samo je falio gol. On je tu, zna se što znači za našu momčad, lakoćom radi razliku i u zadnjoj trećini diktira stvari, samo je to potvrdio danas na terenu."

Ristovski je morao ranije napustiti igru, a za Goricu će biti promjena.

"Ristovski ima bol u zadnjoj loži. Imamo do subote vremena, većinu ćemo promijeniti, takav je plan, to su momci koji također ozbiljno rade i treba im pružiti povjerenje da se pokažu."

Igrači su u svojim izjavama nakon susreta dosta oprezni.

"Pušu i na hladno zbog prošle sezone. To su ponizni i karakterni momci koji su čvrsto na zemlji. Ne preskačemo utakmice, sada je fokus na Gorici pa onda Qarabag." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!