Nogomet

Rijeka ima veliku priliku izboriti glavnu rundu Konferencijske lige, Olimpija dolazi na Rujevicu

Branimir Korać • četvrtak, 22.08.2024.
Rijeka ima veliku priliku izboriti glavnu rundu Konferencijske lige, Olimpija dolazi na Rujevicu
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Nakon ispadanja od Elfsborga, Rijeka je preselila u play-off Konferencijske lige gdje će se boriti s ljubljanskom Olimpijom za ulazak u glavnu rundu...

Bez ikakvog podcjenjivanja, Rijeka mora iskoristiti priliku koja se ukazala i izboriti prolaz u glavnu rundu Konferencijske lige. U play-offu čeka je ljubljanska Olimpija koja je protivnik za respekt i oprez, ali opet ne protivnik razine Elfsborga.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na papiru Rijeka je blagi favorit, ali već smo se opekli na primjeru Hajduka i Ružomberoka te Osijeka i Zire koji su bili još izraženiji favoriti, ali nisu uspjeli preskočiti svoje protivnike.

Rijeka je u Europi krenula protiv rumunjskog drugoligaša Corvinula, nadigrala ga je i eliminirala, ali bilo je dosta grča u tim susretima, realizacija nije bila dobra, nervoza prisutna, no prolaz je bio najvažniji.

Zatim su uslijedili susreti protiv Elfsborga koji se potvrdio kao vrlo uigrana i neugodna momčad. Svoju priliku Riječani su prokockali u prvom susretu na Rujevici gdje su imali cijelo drugo poluvrijeme igrača više, ali nisu uspjeli upisati pobjedu, morali su se zadovoljiti remijem 1:1.

U Švedskoj nije išlo, Elfsborg je tu bio prejak, Rijeka bez energije i ideje što napraviti prema naprijed, a u fazi obrane dovoljno je toga poklonila.

Nakon Elfsborga uslijedio je prvenstveni dvoboj protiv Istre, visoka pobjeda 4:0 koja svakako puni momčad samopouzdanjem.

Olimpija je u dosadašnje četiri europske utakmice ove sezone upisala četiri pobjede. Prvo je s 2:0 i 2:1 eliminirala ukrajinsku Polissyu, a zatim je iz Europe ispratila Mislava Karoglana i njegov Šerif s 3:0 i 1:0.

I ovi rezultati pozivaju na oprez i Rijeka mora u pravom izdanju i s puno koncentracije ući u ovaj dvoboj ako želi napraviti nešto više.

Što su rekli

Radomir Đalović, trener Rijeke: "Jako bitna utakmica za naš klub, pratili smo Olimpiju i znamo praktički sve o njima. Spremni smo, moji momci su ova dva dana trenirali izvrsno i očekujem da nastave u ritmu kao protiv Istre. Poslije bilo kakvog poraza kada dođe ovako uvjerljiva pobjeda, sigurno je da igračima poraste samopouzdanje. To nam je bio i cilj. Odgovorili su izvrsno poslije Elfsborga, ova dva dana su izvrsno trenirali i očekujem da tako nastave. Olimpija je ozbiljna ekipa, igraju se dvije utakmice, ovo je jako bitna utakmica, ali sutra neće ništa biti odlučeno."

Victor Sanchez, trener Olimpije: "Pred nama je zanimljiv obračun, u utakmicu vrlo vrlo motivirani, upoznali smo travnjak i mislim da smo spremni. Zahtjevan je to izazov, jer imamo priliku probiti se u grupnu fazu europskog natjecanja. Neću puno govoriti o Rijeci prije utakmice, detaljno smo ih analizirali, obratit ćemo pozornost na njihove kvalitete, ali u isto vrijeme pronaći njihove slabe točke i pokušati ih iskoristiti. Želimo ponoviti razinu igre iz prethodnih utakmica, sposobni smo za to. Jako bismo željeli nastaviti niz od četiri pobjede u Europi. U svaki susret idemo s ovakvim načinom razmišljanja, ali ovaj put će trajati 180 minuta ili čak i više."

Mjesto, vrijeme, sudac

Rijeka, Rujevica, 20:00

Sudac: Cesar Soto Grado (Španjolska)

Nedostaju

Rijeka: Goda, Kitin (ozljede)

Olimpija: Marin (ozljeda)

Prošli dvoboj

Rijeka i Olimpija prvi put se susreću u europskim natjecanjima, a posljednji put na suprotnim stranama bili su u listopadu 2021. godine kada je Rijeka u prijateljskom dvoboju slavila sa 6:1 uz tri gola Drmića te po jedan Vučkića, Obregona i Mudražije. Trenutno je u klubu jedino još Obregon i to formalno dok ne pronađe novi angažman.

Prognoza

Tijesna pobjeda Rijeke. Bit će teško, ali Rijeka je individualno kvalitetnija. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!