Nogomet

Columbus i Los Angeles FC odlučuju o pobjedniku Kupa liga

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 22.08.2024.
Columbus i Los Angeles FC odlučuju o pobjedniku Kupa liga

Američke nogometne momčadi Columbus Crew i Los Angeles FC finalisti su Kupa liga, natjecanja u kojem sudjeluju klubovi iz američko-kanadskog MLS-a i meksičke Lige MX.

U grupnoj fazi natjecanja 45 klubova je bilo podijeljeno u 15 skupina, a najbolje dvije momčadi iz svake skupine plasirale su se u nokaut fazu, gdje su im se priključili aktualni prvak Meksika (America) i prvak MLS-a (Columbus Crew).

Prve utakmice nokaut faze odigrane su 7. kolovoza, a sinoć su odigrani polufinalni dvoboji.

Columbus Crew je kao domaćin svladao Philadelphia Union s 3:1 uz dva pogotka Urugvajca Diega Rossija (12, 43) te jedan Kolumbijca Juana Hernandeza (53). Za goste je pogodak postigao Mađar Daniel Gazdag (32).

U Los Angelesu je istoimeni klub sa 4:0 svladao Colorado Rapids. Poljak Mateusz Bogusz (42), Kei Ansu Kamara (45) iz Sierra Leonea, gabonski reprezentativac Denis Bouanga (59) i Englez Lewis O'Brien (75) bili su strijelci za domaću momčad.

Tako će u nedjelju, 25. kolovoza, Philadelphia ugostiti Colorado u utakmici za treće mjesto, a nagrada pobjedniku je izravan plasman u CONCACAF Kup prvaka.

Istog dana Columbus će u finalu biti domaćin Los Angelesu. Obje momčadi su plasmanom u finale izborile izravan nastup u osmini finala CONCACAF Kupa prvaka.

Ovo je četvrto izdanje Kupa liga, a dosadašnji pobjednici su bili meksički Cruz Azul (2019.) i Leon (2021.), dok je prošle godine slavio Inter Miami. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!