Nogomet

Lokomotiva traži prvu pobjedu, a Šibenik nastavak dobrog ulaska u sezonu

Petar Jenjić • petak, 23.08.2024.
Lokomotiva traži prvu pobjedu, a Šibenik nastavak dobrog ulaska u sezonu
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Lokomotiva će večeras nastaviti potragu za prvom pobjedom u SuperSport HNL-u ove sezone. Lokosi će u Kranjčevićevoj biti domaćini Šibeniku koji je jako dobro krenuo u novu sezonu...

Večeras kreće četvrto kolo SuperSport HNL-a, a sve kreće dvobojem na stadionu u Kranjčevićevoj između Lokomotive i Šibenika. Utakmica počinje u 20 sati, a prvi sudac dvoboja je Mateo Erceg. Pomoćnici su Alen Jakšić i Ivan Mihalj, četvrti sudac je Antonio Melnjak, a u VAR sobi Igor Pajač i Marjan Tomas.

Igraj na Lokomotiva - Šibenik na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Lokosi još uvijek čekaju na prvu pobjedu ove sezone, a kada na to nadodamo i pripreme, taj se niz proteže na sedam utakmica. Na otvaranju sezone protiv Rijeke imali su svoje šanse, ali na koncu upisali su prilično visok poraz od 4:0.

Bili su na rubu poraza i u drugom kolu, ali Duje Čop zabio je kazneni udarac za bod protiv Hajduka. Drugi bod u sezoni stigao je proteklog vikenda u odličnoj utakmici odigranoj u Koprivnici. Slaven Belupo je poveo, Lokomotiva preokrenula, ali Farmaceuti su ipak došli do remija (2:2).

S druge strane, Šibenik je definitivno pozitivno iznenađenje u povratničkoj sezoni u najviši rang. Nakon dobrih priprema prvenstvo je otvorio gostovanjem kod Osijeka i pobjedom od 2:1, iako je statistički domaćin bio kudikamo dominantniji, ali ne i u onoj najvažnijoj kategoriji.

Uslijedila je domaća pobjeda protiv Slaven Belupa od 2:0, a zatim i prvi poraz. Šibenčani su imali određene šanse protiv Dinama, ali Modri su jednostavno bili prejaki te su na koncu slavili s 3:0. Narančasti se vraćaju ponovno u Zagreb i ovaj vikend, ali sa željom da sve prođe bolje.

Lokomotiva neće moći računati na Fetu Fetaija koji je u prošlom kolu protiv Slaven Belupa izašao na polvremenu zbog dobivenog udarca. Osim njega, Silvijo Čabraja neće moći računati na još dvojicu igrača: Jona Mersinaja i Marina Leovca. U kadru gostujuće momčadi neće biti dvojice igrača, Ikera Poza i Ivana Delića zbog bolesti, odnosno ozljede.

Što su rekli

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "Mi u svakoj utakmici hvatamo pobjedu. Stiže Šibenik koji je krenuo u odličnu, igra jako dobro i jako je opasan. Čeka nas teška utakmica."

Mario Carević, trener Šibenika: "Znamo po zadnjih nekoliko sezona o kakvoj se ekipi radi. Uvijek nešto prodaje, netko im ode, ali oni su jako dobri. Igraju specifično protiv čega teško izlaze na kraj i jače momčadi HNL-a. Dobro smo se spremili, vjerujem u svoje igrače i nadam se da ćemo svojim gardom i kvalitetom ostvariti pozitivan rezultat."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion u Kranjčevićevoj, Zagreb, 20:00

Suci: Mateo Erceg, Alen Jakšić, Ivan Mihalj; 4. sudac: Antonio Melnjak; VAR: Igor Pajač, Marjan Tomas

Nedostaju

Lokomotiva: Fetai, Mersinaj, Leovac (ozljeda)

Šibenik: Pozo, Delić

Zadnji susret

U utakmici 30. kola pretprošle sezone, Lokomotiva je na Kranjčevićevoj slavila s 1:0 pogotkom Indrita Tucija iz 81. minute.

Prognoza

Obje momčadi pokazale su dobar nogomet na početku sezone i od obje momčadi večeras očekujemo da će postići barem po jedan pogodak. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!