Nogomet

Smiljanić: 'Moj životni san je zaigrati za Vatrene'

hns.family, Petar Jenjić • petak, 23.08.2024.
Smiljanić: 'Moj životni san je zaigrati za Vatrene'
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Hrvatska U-17 reprezentacija igrala je na ljetnom kampu u Ludbregu četiri utakmice te upisala sve četiri pobjede. Jedan od istaknutijih pojedinaca bio je junior Lokomotive, Pavle Smiljanić...

Iza mlade hrvatske U-17 reprezentacije uspješan je nastup na ljetnom kampu u Ludbregu. Izabranici Marijana Budimira ostvarili su četiri pobjede, protiv Katara (4:0), Škotske (5:1), Ujedinjenih Arapskih Emirata (3:0) i Kuvajta (1:0).

Igraj na Lokomotiva - Šibenik na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedan od onih koji se nedvojbeno istaknuo je veznjak i jedan od kapetana, Pavle Smiljanić, junior Lokomotive.

"S ljetnog kampa nosim zaista lijepa iskustva, ostvarili smo sve četiri pobjede, igra je bila na vrlo visokoj razini, kao i ozračje u reprezentaciji. Vjerujem da smo ispunili izbornikova očekivanja, naravno da uvijek ima prostora za napredak, ali mislim da smo ostavili dobar dojam. Osobno sam zadovoljan svojom igrom, nastupio sam na tri utakmice, kao i uvijek dao sve od sebe. Ipak, najvažnije da smo dobro djelovali kao kolektiv i ostvarili maksimalan učinak", ističe Pavle Smiljanić, koji smatra da je kamp u Ludbregu bio dobra podloga za listopad i predstojeći kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo.

"Čekaju nas kvalifikacije u Albaniji koja će biti domaćin skupine, a u kojoj ćemo igrati i protiv Nizozemske i Farskih otoka. Turnir će biti vrlo zahtjevan, svi znamo da je Nizozemska jedan od favorita, da će Albanija kao domaćin biti vrlo nezgodna, a da ne smijemo podcijeniti niti Farske otoka. Dobro je što ćemo prije odlaska u Albaniju odigrati dvije prijateljske utakmice sa Slovenijom koje ćemo iskoristiti za što bolju pripremu. Mislim da smo na dobrom putu, vjerujem da ćemo turnir u Albaniji dočekati maksimalno pripremljeni."

Pavle ukazuje na činjenicu da je tijekom kampa u momčadi vladalo sjajno ozračje, kao jedan od preduvjeta svih budućih uspjeha.

"Nije bilo ni najmanje trzavice, lijepo smo se družili van terena, stvara se prava klapa. Vjerujem da će na svakom idućem okupljanju biti još bolje. Izbornik s nama puno priča, nastoji nam ukazati na neke nedostatke u igri, uvijek je tu da nam da pravi savjet i usmjeri nas na pravi put."

Iako nerado priča o sebi, uspio je otkriti neke vrline u igri.

"S obzirom na to da sam defenzivac, mogu reći da mi je jača strana agresivnost u igri, volim biti u duelu s protivničkim igračima, davati sigurnost obrambenom dijelu momčadi. Ono što sigurno mogu popraviti jest napadački učinak i češći ulazak u završnicu napada."

A njegov nogometni uzor je...

"“Luka Modrić! Jednostavno je najbolji. Veliki igrač i kapetan. Za primjer svima nama mladima koji ga slijedimo i ponosimo se njegovom igračkom klasom i pojavom na terenu."

Kad su u pitanju snovi, i tu je situacija kristalno jasna:

"Moj životni san je zaigrati za Vatrene. Sanjam o tome još od trenutka kad sam napravio moje prve nogometne korake. Velika je stvar što sam već sad jedan od kapetana hrvatske U-17 reprezentacije, to je ogromna čast i odgovornost. Nadam se da ću uskoro postati član prve momčadi Lokomotive, a onda... Ne opterećujem se, na meni je da na svakom treningu i utakmici ulažem maksimalan trud i vjerujem da će se to jednog dana itekako isplatiti", zaključio je Smiljanić za HNS. test

AUTOR: HNS.family

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!