SuperSport HNL, 4. kolo, 24.08.2024, 18:15 h, Gradski stadion Varaždin
Suci: Duje Strukan (Split), Goran Pataki (Varaždin), Vedran Đurak (Sveti Ivan Zelina)
Varaždin
Varaždin
Michele Šego 64'
Lamine Ba 78'
2:0(0:0) Slaven Belupo
Slaven Belupo

Uspavanka u prvom dijelu, bolji Varaždin u nastavku ipak do pobjede

Branimir Korać • subota, 24.08.2024.
Uspavanka u prvom dijelu, bolji Varaždin u nastavku ipak do pobjede
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Nogometaši Varaždina upisali su prvu ovosezonsku pobjedu. U četvrtom kolu SuperSport HNL-a slavili su protiv Slaven Belupa s 2:0.

Varaždin
Slaven Belupo
6
(do 65')
9
(do 76')
11
(do 89')
24
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Nikola Šafarić
9
(do 80')
10
(do 65')
21
(do 84')
27
Alen Grgić
Pričuvni igrači
19
Ivan Dolček
80'
 
Trener
Ivan Radeljić

Nakon što u prva tri kola nisu uspjeli doći do pobjede, Varaždinci i Farmaceuti najavili su borbu za tri boda u ovom dvoboju. U konačnici uspješniji su bili domaćini koji slave s 2:0.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Suprotno najavama susret je krenuo dosta mirno, kao da je visoka temperatura umrtvila igračice i praktički prvu polupriliku na susretu dočekali smo u 12. minuti kada je Mitrovski iz dobre pozicije sa 17 metara pucao malo pokraj gola.

U narednih 20 minuta nije se događalo baš ništa, a onda bljesnuo Belcar koji je odlično centrirao s lijeve strane, pronašao na drugoj vratnici Mitrovskog, ali on puca u Čovića.

Iz prvog dijela valja još spomenuti jednu dobru situaciju na drugoj strani, Liber je dobio loptu u dobroj poziciji, ali pucao je u blok, lopta mu se vratila, ali ponovljeni pokušaj bio je gotovo identičan, bez opasnosti za Zeleniku.

Na početku drugog dijela iz ničega se stvorila dobra prilika za Varaždin kada je Bosec napucao Lučića koji je stajao pokraj njega, lopta je pala pred Mitrovskog koji puca, ali Čović uz manje probleme brani.

U 64. minuti napokon pogodak. Michele Šego je došao do lopte na nekih 30 metara nakon krivog dodavanja Lučića, sjurio se u kazneni prostor i onda snažnim udarcem pogodio u suprotni kut.

Pet minuta nakon što je Varaždin poveo, sporna situacija u domaćem kaznenom prostoru. Grgić je centrirao, lopta jasno pogađa u ruku Lusavca, ali nakon pregleda snimke odluka je bila, sve je čisto, igraj dalje.

Pobjednik je odlučen u 80. minuti. Lopta ubačena iz slobodnog udarca, Šego ju je glavom prebacio na drugu vratnicu gdje natrčava Lamine Ba i zakucava loptu u mrežu.

Mogao je Šego do novog pogotka u 83. minuti kada je Mamić dobro prošao i ubacio prema Šegi, on puca, Liber mu je zasmetao, a Čović krajnjim naporom obranio.

Do kraja promjena nije bilo, Varaždin je priveo susret kraju i slavio s 2:0. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!