Nogomet

Jakirović: 'Cordoba radi razliku i latentna je opasnost, a Kulenović je vruć, moramo respektirati brojeve'

Branimir Korać • nedjelja, 25.08.2024.
Jakirović: 'Cordoba radi razliku i latentna je opasnost, a Kulenović je vruć, moramo respektirati brojeve'
Foto: Admir Buljubašić/HINA

Dinamo je upisao novu pobjedu, četvrtu prvenstvenu ove sezone i tako je ostao na vrhu kaoi jedini stopostotan. Na Maksimiru je slavio protiv Gorice s 2:1 uz puno promjena u sastavu...

Sergej Jakirović nastavio je s Dinamom pobjednički niz i dalje ove sezone bilježe isključivo pobjede u svim natjecanjima.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Dobro ušli u utakmicu, dominantno, rano poveli, ali kod onog indirekta malo smo izgubili niti igre i to nas je malo poremetilo pa su imali par dugih auta i kornera, a do poluvremena smo imali možda jednu priliku, čak su se više nametnuli u posjedu. U poluvremenu smo dogovorili da napravimo dvije zamjene, dobili smo više energije i nakon jedne kontre smo zabili drugi pogodak i imali još nekoliko stvarno dobrih situacija gdje su se gosti spašavali. Na kraju smo primili gol koji moramo braniti, to se ne smije ozbiljnoj ekipi događati. Moramo biti zadovoljni s tri boda i planom koji smo proveli, a to je da poštedimo gro igrača koje ćemo trebati za srijedu."

Jakirović je napravio puno promjena u početnoj postavi i to se moralo osjetiti i na igri.

"Vidi se da nedostaje ritma u određenim dijelovima utakmice, da je želja velika i da radimo greške koje inače ne radimo, ali sve to pripisujem želji. Pristup je bio dobar, shvatili su utakmicu ozbiljno. Ponekad i protivnik nešto izradi mada to nije bilo nešto što bi te trebalo ugroziti, više je problem bio radi auta i kornera koji su bili opasni. Zadovoljan sam i sigurno ćemo ih koristiti i u budućim utakmicama."

Odličnu utakmicu odradio je Juan Cordoba koji će biti samo još bolji.

"Velika energija, velika potrošnja, brzina, smatram da će igrati još bolje kada dečki vide koje ima kvalitete i da se malo bolje uigraju. Stvarno je latentna opasnost, bilo da mu igraš u noge ili prostor. Radi razliku i super za nas da je tako."

Dva puta se na travnjaku ukazivala pomoć Sammyju Mmaeeu, posebno su zabrinuti u Dinamu bili zbog ozljede ramena.

"Rekao je da je sve u redu, vidjet ćemo kad se ohladi, veći problem je nos jer je i u svlačionici nakon utakmice krv curila."

Zanimljivo, kada mu je stradao nos, Mmaee je dobio žuti karton.

"Sudac je prišao i rekao da je pogriješio u procjeni, a žuti karton je dobio zbog reakcije nakon svega."

U velikoj formi je Sandro Kulenović.

"Moramo respektirati brojke, napadaču je najvažnije da zabija, vruć je. Drago mi je radi svega, njemu samo to također diže samopouzdanje. Trebat će nam njegovi golovi." test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!