Nogomet

Malo vremena, a puno briga za izbornika Dalića

Petar Jenjić • ponedjeljak, 26.08.2024.
Malo vremena, a puno briga za izbornika Dalića
Foto: Daniel Kasap/HINA

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić ima podosta razloga za zabrinutost uoči utakmica Lige nacija protiv Portugala i Poljske. Tek što je krenula klupska sezona, dio igrača već ima probleme s ozljedama...

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom prvi je reprezentativni ciklus nakon Europskog prvenstva. Izabranici Zlatka Dalića igraju dvije utakmice A Lige nacija, 5. rujna će igrati protiv Portugala u Lisabonu, a zatim tri dana kasnije u Osijeku protiv Poljske.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izbornik je pozvao 24 igrača, ali i uputio sedam pretpoziva, a kako sada stvari stoje, poneki će sigurno aktivirati. Tek što je krenuo ligaški dio sezone, nekoliko igrača već je pretrpjelo ozljede, dio su nešto teže, dio lakše, dok za neke tek trebamo saznati vrijeme povratka.

Desni branič Vatrenih i član Union Berlina, Josip Juranović, bio je na operaciji gležnja prije deset dana zbog zadobivene ozljede te ga čeka oporavak u trajanju od nekoliko mjeseci.

Još od ranije, Bayern je potvrdio kako je Josip Stanišić na treningu proteklog ponedjeljka zaradio ozljedu ligamenta koljena desne noge, već je i operiran te ga očekuje nekoliko tjedana pauze.

Posljednja u nizu ozljeda stigla je sinoć u drugom kolu Serie A, na dvoboju Napolija i Bologne gdje je za goste u početnoj postavi igrao Martin Erlić, ali ga je već u 19. minuti zamijenio Jhon Lucumi. Prve informacije govore da se radi o ozljedi mišića, a koliko će izostati, tek se treba saznati.

Za Augsburg je na startu bundesligaške sezone trebao zaigrati Kristijan Jakić, trener Jess Thorup namjeravao ga je ubaciti u početnu postavu, ali hrvatski nogometaš ozlijedio je gležanj na zadnjem treningu i ispao iz rotacije.

Odličnu utakmicu za Wolfsburg odigrao je Lovro Majer koji je zabio dva pogotka protiv Bayerna. Njegova momčad na koncu je ipak izgubila s 3:2, a Majer bio prisiljen napustiti igru u 78. minuti nakon sudara glavama s Aleksandrom Pavlovićem. Zamijenio ga je Yannick Gerhardt.

Nikola Vlašić uopće nije konkurirao za Torino ove sezone zbog ozljede mišića, a zadnji put za klub je igrao još početkom svibnja u remiju s Bolognom. Iako ističe da se osjeća dobro, još uvijek nije u najboljem stanju, ali jasno, želi biti u top formi kako bi pomogao klubu i reprezentaciji.

Mateo Kovačić dobro je krenuo u sezonu, zabio je lijep gol protiv Chelseaja, ali je u dvoboju protiv Ipswicha zaradio udarac početkom drugog poluvremena i ubrzo morao napustiti igru. Prema prvim prognozama ne radi se o većem problemu i mogao bi konkurirati već sljedeći vikend za dvoboj s West Hamom.

Kada na to još nadodamo da Ivan Perišić nije u pravoj formi još od pretrpljene ozljede i da će dolaskom na okupljanje biti bez nastupa gotovo mjesec dana, da su se od reprezentacije umirovili Domagoj Vida i Marcelo Brozović, čeka nas nešto što izbornik Dalić nije do sada običavao raditi tijekom svog boravka na toj poziciji - miksanje sastava.

Na pretpozivima su: Borna Barišić, Marko Pjaca, Ivica Ivušić, Marco Pašalić, Nikola Moro, Toni Fruk, Robert Ljubičićtest

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!