Nogomet

Preminuo Sven-Goran Eriksson

Petar Jenjić • ponedjeljak, 26.08.2024.
Preminuo Sven-Goran Eriksson
Foto: Pixsell

Proslavljeni švedski trener Sven-Goran Eriksson preminuo je u 76. godini nakon borbe sa zloćudnom bolesti. Tijekom svoje karijere vodio je niz velikih klubova...

Legendarni švedski trener Sven-Goran Eriksson preminuo je u 76. godini života. Nažalost, Eriksson je početkom 2024. otkrio kako se bori s karcinomom gušterače i da ima manje od godinu dana života.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Eriksson je započeo karijeru u švedskom Torsbyju, a na nogometnoj sceni probio se s Goteborgom osvajanjem Kupa Uefa 1982. godine, nakon čega je vodio niz europskih velikana, kao i reprezentacije Engleske, Meksika i Obale Bjelokosti.

S Lazijom je osvojio Serie A, tri talijanska kupa, dva talijanska i jedan europski superkup, kao i Kup pobjednika kupova. Sa Sampdorijom i Romom osvojio je po jedan kup, a s Benficom tri naslova portugalskog prvaka, jedan kup i jedan portugalski superkup.

"Mislim da se svi bojimo onog dana kad ćemo umrijeti, ali smrt je isto dio života. To morate naučiti prihvatiti. Nadam se da će ljudi reći da sam bio dobar čovjek. Svjestan sam da to ne misle svi, ali što je tu je", rekao je u dokumentarnom filmu o njegovom životu, nazvanom njegovim imenom.

Jedan životni san ispunio je u ožujku ove godine kada je na Anfieldu vodio momčad Liverpoolovih legendi protiv Ajaxovih legendi. test

FOTO: Željko Hladika/24 sata/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!