Nogomet

Jakirović: 'Jasno nam je s kim imamo posla, napad im je puno bolji dio momčadi od obrane'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 26.08.2024.
Jakirović: 'Jasno nam je s kim imamo posla, napad im je puno bolji dio momčadi od obrane'
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

Uzvratni dvoboj u Bakuu dat će definitivan odgovor hoće li u Ligu prvaka Dinamo ili Qarabag. Modri su visoko slavili na Maksimiru s 3:0, ali još nije gotovo...

U prvom susretu Dinamo je imao dosta problema s Qarabagom koji je stvorio puno prilika i namučio Modre. Sergej Jakirović zna da ga čeka u najmanju ruku jednako zahtjevan susret u Bakuu.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Jasno je da nas očekuje zahtjevna utakmica po zahtjevnom vremenu s obzirom da tamo ima dosta vlage u zraku. Prema svim informacijama koje smo skupili, bit će jako naporno, ali nema veze, svih 90 minuta moramo se doslovno bacati na glavu da osiguramo Ligu prvaka u Zagrebu. Neće biti nimalo jednostavno jer je to ozbiljna momčad. Ako je itko imalo sumnjao, pokazali su na terenu da nas mogu ugroziti, u nekim momentima smo imali sreće i moramo puno stabilnije odigrati u fazi obrane jer očekujem njihov pritisak od prve minute i tu moramo pokazati jasnu namjeru da smo došli po prolaz."

Jakirović ističe kako je pozitivno to što je momčad već osjetila Qarabag i njegove igrače.

"Pripremali smo se normalno kao za svaku drugu utakmicu s tim da smo uzeli za primjeru tu našu posljednju međusobnu utakmicu. Najvažnije je da smo ih osjetili na terenu. Koliko god smo mi pripremali i upozoravali na određene stvari, dok igrač ne osjeti na terenu, nije to to. Jasno nam je s kim imamo posla, napad im je puno bolji dio momčadi od obrane i tu vidimo svoju šansu, posebno ako će oni puno riskirati. Pokazali smo i u prvoj utakmici da ih možemo ugroziti iz pozitivne tranzicije ili kontranapada."

Od ovog susreta Dinamovi navijači smiju i na gostovanja i to igračima znači jako puno.

"Jako puno. Prošle sezone u gostima u Europi niti jednom nismo imali navijače i to se i osjetilo na našim igrama. U domaćim susretima pokazivali smo potpuno drugačije lice i to želim promijeniti. Svejedno mi je gdje igramo, mi moramo imati naš stil igre, biti hrabri, pokazati mudrost i hrabrost i nadam se da će to tako i biti." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!