Nogomet

Đalović: 'Ova ekipa se ne boji nikakvih gostovanja, momci su veliki profesionalci i ozbiljni igrači'

Branimir Korać • utorak, 27.08.2024.
Đalović: 'Ova ekipa se ne boji nikakvih gostovanja, momci su veliki profesionalci i ozbiljni igrači'
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Rijeka u četvrtak u Ljubljani igra svoju utakmicu sezone, bori se s Olimpijom za mjesto u glavnoj rundi Konferencijske lige...

Nakon pobjede u Osijeku, Rijeka se okreće susretu protiv Olimpije. Radomir Đalović sa svojim pomoćnicima već priprema taj dvoboj.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Apsolvirali smo Osijek, vratili smo se kasno, ali zahvaljujući predsjedniku imali smo kratak, ali uzbudljiv let. Jučer smo imali samo oporavak, htjeli smo da se igrači što bolje regeneriraju, a večeras imamo trening i spremamo se za četvrtak. Opet smo pogledali našu prvu utakmicu s Olimpijom, mislim da neće biti nekakvih iznenađenja, spremit ćemo se i u četvrtak dati sve od sebe, biti maksimalno koncentrirani i pokušati ostvariti veliki uspjeh ulaskom u Konferencijsku ligu."

Đalović ima lakših problema s virozom u momčadi, a od ozlijeđenih van kadra je samo Goda.

"Sve ovisi od dana do dana. Prije utakmice u Osijeku, virozu je imao Majstorović i bilo je upitno hoće li uopće igrati, ali inzistirao je i rekao da će igrati koliko bude mogao. Svaka mu čast, ovim putem mu se zahvaljujem i to je primjer. Prije toga smo imali Radeljića koji je bio u istoj situaciji, Rukavinu, neka viroza je prisutna, ali momci daju sve od sebe i uopće ne brinu za takve stvari. Što se tiče ozljeda, osim Gode, svi su na broju."

Za vikend je Olimpija igrala domaći dvoboj protiv Maribora.

"Gledali smo i tu utakmicu, oni su promijenili 4-5 igrača, vidjeli smo neke stvari, vidjeli smo i neke nove igrače koji nisu igrali na Rujevici. Spremit ćemo se maksimalno, ići ćemo u svaki detalj i nadam se da ćemo se uspjeti plasirati u Konferencijsku ligu."

Đalović ističe karakter svojih igrača te kako ne strahuju od gostovanja.

"Ova ekipa se ne boji nikakvih gostovanja, koliko sam već dugo tu, još od Lillea i svih drugih utakmica u kojima su protivnici bili jači. Momci su veliki profesionalci i ozbiljni igrači. S obzirom da će biti i puno naših navijača u Ljubljani, taj faktor neće se odraziti na njih. U Osijeku smo odigrali pravu utakmicu, momci su odradili sjajno samo tri dana nakon teške utakmice s Olimpijom."

Olimpija će ipak igrati nešto drugačije nego što igra u gostima.

"Gledajući njihove utakmice protiv Celja i u Europi, sigurno je da kod kuće igraju agresivnije i otvorenije. Nikakav problem, bit ćemo spremni i za to. Malo su drugačiji, ali bit ćemo i mi drugačiji."

Ulazak u Konferencijsku ligu puno bi značio i Đaloviću i igračima.

"Znači mnogo i previše za mene, ali prije svega za klub. Najmanje sam ja bitan, ovi igrači imaju izuzetnu kvalitetu i najviše zbog njih želim taj prolaz, da igraju ozbiljne utakmice s ozbiljnim protivnicima i pokažu svoju kvalitetu."

Uvijek ostaje otvorena mogućnost raspucavanja s 11 metara.

"Vodimo računa o svemu pa naravno i o tome, zna se hijerarhija, ali sve ovisi koji će igrači završiti utakmicu ako dođe do jedanaesteraca. Razmišljamo o tome, imamo i plan tko će šutirati ako dođe do toga."

Toni Fruk nazvao je ovaj susret utakmicom sezone.

"Pred nama je utakmica sezone, o njima više-manje znamo sve. U četvrtak smo pokazali da smo bolja momčad i svi vjerujemo u to. Njihova mala prednost bit će što igraju na domaćem terenu i u domaćoj atmosferi, ali na kraju krajeva odlučit će igrači na terenu."

Fruk je imao problema s gležnjem, ali sada je sve u redu.

"Stvarno se jako dobro osjećam, u zadnje vrijeme nemam nikakvih problema. Na pripremama je bilo tih zadnjih tjedan dana problema sa zglobom, ali sada se osjećam vrhunski."

Jedan od najvažnijih igrača Rijeke ističe što je potrebno napraviti da Rijeka dođe do pobjede.

"Glupo je pričati o motivaciji ili želji, na kraju će pobijediti kvaliteta, mi smo pokazali da smo kvalitetniji. Možda da imamo bolje odluke u zadnjoj trećini i riješimo taj problem drugog gola i mislim da onda neće biti problema." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!