Nogomet

Wojciech Szczesny zaključio igračku karijeru

HINA, Petar Jenjić • utorak, 27.08.2024.
Wojciech Szczesny zaključio igračku karijeru
Foto: EPA

Wojciech Szczesny odlučio je zaključiti svoju bogatu igračku karijeru tijekom koje je osvajao trofeje s Arsenalom i Juventusom te upisao 84 nastupa za poljsku reprezentaciju...

Poljski nogometni vratar Wojciech Szczesny objavio je završetak igračke karijere. Ova je odluka stigla samo nekoliko tjedana nakon što je Szczesny sporazumno raskinuo ugovor s talijanskim velikanom Juventusom.

Igraj na 4. pretkolo Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Szczesny je napustio svoju rodnu Varšavu još kao 16-godišnjak te je profesionalnu karijeru započeo u londonskom Arsenalu. Za prvu je momčad Topnika u razdoblju od 2009. do 2015. godine upisao 181 nastup u svim natjecanjima.

Uslijedila je dvogodišnja posudba u Romi, dok je od 2017. do 2024. u sedam sezona provedenih u Juventusu ostvario 252 nastupa za torinsku Staru damu. Za poljsku reprezentaciju je ostvario 84 nastupa.

"Napustio sam Varšavu u lipnju 2006. kako bih se pridružio Arsenalu s jednim snom - zarađivati igrajući nogomet. Nisam imao pojma kako će to biti putovanje života. Sve što imam i sve što jedam dugujem prelijepoj nogometnoj igri", objavio je Szczesny putem Instagrama.

S Arsenalom je osvojio dva FA kupa i jedan Community Shield, a s Juventusom je tri puta bio prvak Italije, tri puta osvojio talijanski kup i dva puta talijanski superkup. test

FOTO: EPA/Georgi Licovski

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!