Nogomet

Rijeka u Ljubljani traži svoju europsku jesen

Petar Jenjić • četvrtak, 29.08.2024.
Rijeka u Ljubljani traži svoju europsku jesen
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Nogometaši Rijeke večeras igraju utakmicu četvrtog pretkola Konferencijske lige protiv Olimpije Ljubljane. Prvi dvoboj završio je 1:1 i Riječani će morati na pobjedu...

Nakon što je Dinamo osigurao svoje mjesto u Ligi prvaka, poziciju u Konferencijskoj ligi ima šansu uzeti Rijeka koju čeka uzvratna utakmica četvrtog pretkola. Na stadionu Stožice u Ljubljani gostovat će od Olimpije, dvoboj počinje u 19 sati, a prvi sudac dvoboja je Urs Schnyder iz Švicarske.

Igraj na Olimpija Ljubljana - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvoj utakmici četvrtog pretkola Konferencijske lige, nogometaši Rijeke remizirali su na domaćem terenu protiv Olimpije. Vodio je hrvatski doprvak pogotkom Franje Ivanovića nakon prvog poluvremena, ali gosti su u drugom poluvremenu iz penala došli do vrijednog pogotka i remija 1:1.

Upravo bi Ivanović trebao večeras odigrati svoju posljednju utakmicu u dresu Rijeke. Dugo je postojao interes iz Belgije, a čini se da je sada postao konačan. Royale Union SG trebao bi platiti odštetu Riječanima četiri milijuna eura i dovesti jednog od istaknutijih igrača kluba u svoje redove.

Uoči puta prema Ljubljani, Rijeka je odradila nezgodno gostovanje u SuperSport HNL-u kod Osijeka, odigrala jako dobru utakmicu na svim razinama te golovima Stjepana Radeljića i Marca Pašalića stigla do sva tri boda. Tako je i nakon četiri kola ostala bez primljenog pogotka.

S druge strane, Olimpija je upisala tri uzastopna remija. Prije gostovanja na Rujevici odigrala je 2:2 kod kuće protiv Celja, da bi proteklog vikenda, u gostima kod Maribora, odigrala 1:1. Nakon šest odigranih kola u prvenstvu ima 12 osvojenih bodova, vodeći Bravo ima jedan više.

Rijeka ima određenih poteškoća s virozama unutar momčadi, a sve će ovisiti od dana do dana. Ante Majstorović igrao je pod virozom protiv Osijeka, a prije toga su u toj situaciji bili i Stjepan Radeljić i Gabriel Rukavina, ali Đalović ističe da igrači daju sve od sebe, bez obzira na to. Bruno Goda jedini će sigurno izostati s utakmice, ostali su na broju.

Dodajmo i to da se u uzvratu očekuju pune tribine, a Ljubljančani su prije dva dana objavili kako je prodano već 12 tisuća ulaznica od 16 tisuća koliki je kapacitet Stožica. Ljubljančani podsjećaju da ulaz na domaću tribinu s gostujućim obilježjima neće biti dopušten. Jasno, očekuje se i velik broj navijača Rijeke.

Što su rekli

Victor Sanchez, trener Olimpije: "Rijeka je bez dvojbe kvalitetna ekipa, ali mi gledamo samo na nas, na našu igru. Bez obzira na to protiv koga igramo, želimo pobijediti u svakoj utakmici. Mislim da smo spremni, nogometaši uvijek sanjaju igrati finale, a ovo je naše finale. Mislim da će atmosfera na stadionu biti odlična."

Radomir Đalović, trener Rijeke: "Ova ekipa se ne boji nikakvih gostovanja, koliko sam već dugo tu, još od Lillea i svih drugih utakmica u kojima su protivnici bili jači. Momci su veliki profesionalci i ozbiljni igrači. S obzirom da će biti i puno naših navijača u Ljubljani, taj faktor neće se odraziti na njih. U Osijeku smo odigrali pravu utakmicu, momci su odradili sjajno samo tri dana nakon teške utakmice s Olimpijom."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Stožice, Ljubljana 19:00

Sudac: Urs Schnyder (Švicarska)

Nedostaju

Olimpija: (-)

Rijeka: Goda (ozljeda)

Zadnji susret

Dvoboj na Rujevici prije tjedan dana završio je bez pobjednika, 1:1.

Prognoza

Nema izrazitog favorita u večerašnjem dvoboju, ali vjerujemo da će Rijeka uspjeti pobijediti i izboriti europsku jesen. test

Konferencijska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Noah3:0Ružomberok
Vitória Guimarães3:0Zrinjski
Rijeka1:1Olimpija Ljubljana
Basaksehir2:0St. Patrick's
Gent1:0Partizan
Olimpija Ljubljana-:-Rijeka
-:-
Maribor-:-Djurgården

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Konferencijska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Noah3:0Ružomberok
Vitória Guimarães3:0Zrinjski
Rijeka1:1Olimpija Ljubljana
Basaksehir2:0St. Patrick's
Gent1:0Partizan
Olimpija Ljubljana-:-Rijeka
-:-
Maribor-:-Djurgården

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!