Nogomet

Bečki Rapid ide po preokret protiv Brage

Petar Jenjić • četvrtak, 29.08.2024.
Bečki Rapid ide po preokret protiv Brage
Foto: Damir Senčar/HINA

Svoje mjesto u Europi već su osigurali Rapid i Braga, a hoće li to biti Europska liga ili Konferencijska liga, saznat ćemo večeras. Portugalska momčad u prvoj utakmici slavila je s jednim golom razlike...

Osim u Konferencijskoj ligi, klubovi se bore i za pozicije koje vode u Europsku ligu, a u jednom od njih snage će odmjeriti Rapid Beč i Braga. Uzvratni dvoboj austrijskog i portugalskog kluba igra se na Weststadionu u Beču s početkom u 21 sat, a prvi sudac susreta je Englez Anthony Taylor.

Igraj na Rapid Beč - Braga na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rapid će po deseti put u povijesti tražiti svoje mjesto u Europskoj ligi, a ako u tome ne uspije, debitirat će u Konferencijskoj ligi. Međutim, neće mu biti lako, posebno ako uzmemo u obzir da mora nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice proteklog tjedna.

Već u drugoj minuti susreta nekadašnji Hajdukovac Lukas Grgić zaradio je izravan crveni karton i ostavio momčad s desetoricom. Međutim, Rapid je prvi stigao do vodstva, pogotkom Guida Burgstallera iz 25. minute.

Zbog toga je odmah igru napustio Dion Drena Beljo kako bi se pojačala obrana. Braga je do poluvremena poravnala preko Vitora Carvalha, dok je za preokret poentirao Rodrigo Zalazar Martinez u 71. minuti.

Austrijanci su svoj europski put započeli u drugom pretkolu. Prvo su s ukupnih 8:2 izbacili poljsku Wislu, a nakon toga s 3:0 bili su bolji od Trabzonspora. Prije prve utakmice u Portugalu slavili su kod kuće protiv Tirola u prvenstvu, a proteklog vikenda izgubili kod BW Linza s 3:0. Nakon četiri kola imaju sedam osvojenih bodova.

Na istom mjestu u Europskoj ligi krenula je Braga. Prvo je s ukupnih 7:0 izbacila izraelski Maccabi Petah Tikvu, a nakon toga ukupnim rezultatom 2:1 bila bolja od švicarskog Servetta. Prije prvog dvoboja s Rapidom slavila je u prvenstvu protiv Boaviste (0:1), a prije četiri dana na domaćem terenu nadigrala je Moreirense (3:1). Nakon tri kola ima sedam osvojenih bodova.

U kadru Rapida neće biti već spomenutog Grgića zbog crvenog kartona, dok je pod znakom pitanja nastup Jonasa Auera koji je zbog bolesti preskočio prvenstveni dvoboj za vikend i još nije do kraja poznat njegov status. Kod Brage je u 23. minuti zbog ozljede morao izaći Bruma i on nije na popisu igrača za današnji dvoboj.

Istaknimo i jednu zanimljivost. Ako Rapid pobijedi s jednim golom razlike i izbori produžetke, a zatim i penale, bit će to prvo raspucavanje za ovaj austrijski klub u europskim natjecanjima u povijesti.

Što su rekli

Robert Klauss, trener Rapida: "Imat ćemo mogućnost ostvariti nešto zaista veliko. Želimo se mjeriti u Europskoj ligi protiv najboljih i u nekim situacijama biti na vrhu. Eliminirati Bragu bilo bi zaista sjajno. Ako mislite o posljedicama, posebno po pitanju poraza, to vas paralizira i zatvara. Sve je u našim rukama. U prvoj utakmici početak nije bio idealan, ali smo svejedno odigrali dobro."

Bright Mbi, igrač Brage: "Svi u ekipi smo svjesni da je pred nama velik izazov. Spremni smo dati sve od sebe, ali znamo našeg protivnika i svjesni smo da će pokušati iskoristiti svaku ponuđenu šansu. Moramo ući agresivno i motivirano, s ambicijom i samopouzdanjem da pobijedimo. Uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti, uzbuđen sam."

Mjesto, vrijeme, suci

Weststadion, Beč, 21:00

Sudac: Anthony Taylor (Engleska)

Nedostaju

Rapid Beč: Grgić (suspenzija), Auer (pod upitnikom)

Braga: Bruma (ozljeda)

Zadnji susret

Proteklog tjedna Braga je na domaćem terenu slavila rezultatom 2:1.

Prognoza

Očekujemo još jednu vrlo izjednačenu utakmicu. Rapid igra dobro na domaćem terenu, slično bi trebao ponoviti i večeras te izboriti barem produžetke. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!