SuperSport HNK, 1/32 finala, 28.08.2024, 16:30 h
Međimurec 1:4(0:0, 1:1, 1:1 pp, 1:4 pen) Varteks

Varteks nakon raspucavanja izborio šesnaestinu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 29.08.2024.
Varteks nakon raspucavanja izborio šesnaestinu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Nogometaši Varteksa svladali su Međimurec u dvoboju pretkola SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Tako su izborili šesnaestinu finala gdje ih čekaju ili Osijek ili Gorica...

Varteks se pobjedom nad Međimurcem, uspio plasirati u šesnaestinu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, gdje će igrati protiv prvoligaša, a to će biti ili Osijek ili Gorica, o čemu će odlučivati ždrijeb.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uspjelo je to Bumbarima u Dunjkovec/Pretetincu, nakon 120 minuta i jedanaesteraca nakon toga, gdje domaći nisu uspjeli realizirati tri jedanaesterca, dok su igrači Dražena Beseka realizirali sva tri za veliko slavlje White Stonesa.

<>Bila je to tvrda i teška utakmica, a igrala se po paklenoj vrućini, jer je, radi mogućih produžetaka, početak pomaknut na 16:30. Domaćini su odradili odličnu organizaciju, a na utakmici na igralištu Hraščica, u Dunjkovec/Pretetincu se okupilo oko 600 gledatelja. Od toga, naravno, i veliki broj navijača Varteksa.

Domaćin je odlična ekipa, a lani je premoćno osvojio snažnu Međimursku Premier ligu. Trener im je Jurica Vručina, a na terenu uz odlične mladce, braću Pintarić, Mraza, igra i novopridošli Dario Struški, a tu je naravno i veteran, ikona HNL-a Bojan Vručina te još cijeli niz odličnih igrača.

Varteks se pokušao nametnuti kao dominantnija ekipa u sredini terena, ali imao je u tome dosta problema u prvom poluvremenu. Domaćin je odlično parirao, pa i prijetio, imali su dvije odlične prigode, preko Jakova Pintarića i Mraza, ali jednu je sjajnu obranio Banfić, a u drugoj prigodi je Telebar blokirao udarac Mraza.

U nastavku Besek kreće s istom ekipom, a Varteks je djelovao bolje, posebice od 62. minute, i uvođenja Kovačeca, koji se oporavio od dobivenog udarca i debitirao u sezoni.

Na oduševljenje navijača Varteksa, Bumbari stižu u vodstvo u 64. minuti. Varteks je imao slobodnjak s lijeve strane, Kanceljak ubacuje, a u buketu igrača je loptu zahvatio netko od domaćih, ali i Dino Kovačec te je ona završila u golu. U zapisniku piše da je strijelac Kovačec, pa ćemo se držati službene verzije, iako je to možda bio i autogol.

U tim trenucima Bumbari igraju bolje, i činilo se da mogu prelomiti susret protiv domaćina, koji je djelovao umornije, ali samo dvije minute nakon pogotka, vidjeli smo na djelu klasičnog Vručinu. Primio je loptu u kaznenom prostoru, Katanec ulazi u duel, a kultni strijelac iskusno pada, i sudac pokazuje na bijelu točku. Bojan Vručina šalje Banfića u jednu, a loptu u drugu stranu.

Domaćin je umalo stigao u vodstvo u 80. minuti, kada Jakov Pintarić krade jednu loše vraćenu loptu i dolazi pred Banfića, ali puca zamalo pored gola. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, pa se krenulo u produžetke.

U produžecima ulazi Noa Lukačić i donosi dodatnu svježinu, a domaćin se dosta teško držao u produžecima, uglavnom se (grčevito) branio. Najbolju prigodu vidjeli smo u 113. minuti kada Kovačec nakon prodora Renana puca malo pored gola, a minutu prije kraja utakmice, Varteks traži kazneni udarac nakon šuta Kovačeca, i navodnog igranja rukom.

Ipak, krenulo se u penale.

Prvi su pucali domaćini, ali je Jakov Pintarić pogodio prečku. S druge strane je Kanceljak siguran, Šafarić u jednu, lopta u drugu stranu.

Drugi penal izvodi Mrazek, ali Jura Banfić sjajno brani za veliko slavlje navijača Varteksa. S druge strane, i Renan Silva je siguran izvođač za Bumbare.

I treći penal, domaći ne koriste, Cerovčec puca pored gola, a na drugoj strani je Romario 'Marek' Matova precizan, za pjesmu igrača i navijača na igralištu Hraščica. test

"Teško i slatko, ali mislim i zasluženo, na kraju. U kupu nema favorita, važan je taj jedan motiv da želiš nešto postići, i to je danas presudilo. Bilo je situacija da je netko htio i odustati danas radi umora, ali danas smo imali dečke koji su trpjeli i to nam se isplatilo. To nas i čeka u budućnosti. Ovo je velik ulog da napravimo nešto više", rekao je trener Varteksa Dražen Besek.

Domaćin se svojski trudio, i nakon remija s Poletom, lani u finalu Međimurskog kupa, i ovaj susret su knap izgubili.

"Drugi puta uzastopce ispadamo u pretkolu. Prvo da čestitam Varteksu, želim im sreću dalje. Ja bih čestitao svojim dečkima, imali smo 3-4 stopostotne šanse, posebice u prvom poluvremenu. I u drugom dijelu smo imali šansu kod 1:1. Na kraju penali, šteta, ali Varteks je tu ipak bio smireniji. Bila je jako teška utakmica, malo se ipak vidjela, posebno u produžecima, razlika u spremnosti i rangovima", kazao je Jurica Vručina, trener Međimurca. test

SuperSport HNK, pretkolo:
Međimurec - Varteks 1:1 (0:3 penali)

Tekst i foto: NK Varteks

SuperSport HNK

1/32 finala

Gaj Mače2:1 *Karlovac 1919
Jadran Poreč3:2 **Radnik Križevci
Banjole2:0Mladost Petrinja
Bednja Beletinec2:1Orijent
Bilogora1:0Zagora
Dugopolje6:5 **Jarun
Hrvatski vitez1:2Slavonija
Kustošija3:0Polet Sveti Martin
Međimurec1:4 **Varteks
Nehaj0:4Croatia Đakovo
Neretvanac2:0Bedem
Samobor10:0Ferdinandovac
Sava Strmec0:7Pitomača
Sloga (NG)0:1Bjelovar
Tomislav Donji Andrijevci5:0Sloga Borovo
Zrinski4:0Moslavina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNK

1/32 finala

Gaj Mače2:1 *Karlovac 1919
Jadran Poreč3:2 **Radnik Križevci
Banjole2:0Mladost Petrinja
Bednja Beletinec2:1Orijent
Bilogora1:0Zagora
Dugopolje6:5 **Jarun
Hrvatski vitez1:2Slavonija
Kustošija3:0Polet Sveti Martin
Međimurec1:4 **Varteks
Nehaj0:4Croatia Đakovo
Neretvanac2:0Bedem
Samobor10:0Ferdinandovac
Sava Strmec0:7Pitomača
Sloga (NG)0:1Bjelovar
Tomislav Donji Andrijevci5:0Sloga Borovo
Zrinski4:0Moslavina

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!