Nogomet

Dva slovenska kluba u glavnoj rundi Konferencijske lige, Zrinjski nije uspio do preokreta

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • petak, 30.08.2024.
Dva slovenska kluba u glavnoj rundi Konferencijske lige, Zrinjski nije uspio do preokreta
Foto: EPA

Odigrani su svi susreti play-offa i poznati su sudionici Konferencijske lige. Među njima neće biti Zrinjskog iz Mostara...

Chelsea zadržava status najćudljivije momčadi u velikim ligama i za njega nikada ne možete znati što će vam ponuditi. Protiv Servettea je imao 2:0 iz prve utakmice, poveo je ranim golom Christophera Nkunkua iz kaznenog udarca, ali u zadnjih 20 minuta se pošteno tresao. Prvo je Jeremy Guillemenot izjednačio, a onda u 72. minuti Enzo Crivelli zabio za 2:1. Do kraja je domaćin pokušao doći do produžetaka, ali nije uspio i Londončani su prošli dalje.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Maribor nije uspio dostići zaostatak iz prvog susreta protiv Djurgardena. Šveđani su slavili i drugi put, također s 1:0. Rano su Šveđani poveli golom Deniza Hummeta, Maribor se trudio vratiti se u utakmicu, ali posao mu je dodatno otežan od 59. minute kada je Lan Vidmar zaradio drugi žuti karton.

Fiorentina je teškom mukom tek na penale prošla Puskas Akademiju. Prvi susret u Firenci završio je 3:3, a u Budimpešti je opasno visjela. Povela je golom Moisea Keana, ali u 94. minuti ostaje bez isključenog Luce Ranierija i domaćin dobiva kazneni udarac. Zsolt Nagy bio je precizan i susret odlazi u produžetke. U 97. minuti Pietro Comuzzo zaradio je drugi žuti karton i Fiorentina ostaje s dva igrača manje, ali je ipak izdržala i izborila penale. Tamo je David de Gea u četvrtoj seriji obranio pokušaj Rolanda Szolnokija i Fiorentina je prošla dalje. Marin Pongračić igrao je do 54. minute kada ga je zamijenio Comuzzo, a kod domaćina Jakov Puljić igrao je do 67. minute, a tada je u igru ušao Colley.

Celje je potpuno zasluženo eliminiralo Pjunik i pridružilo se Olimpiji u glavnoj rundi. Armenci su slavili s 1:0 u prvoj utakmici, ali u Celju je bilo 4:1. Pomoglo je isključenje Jamesa već u 11. minuti, pa je Celje već do odmora povelo s 2:0 golovima Klemena Nemanića i Luke Bobičanca. Početkom drugog dijela i Mario Kvesić je isključen i Pjunik smanjuje na 2:1 preko Eugeniua Cociuca. U 71. minuti u igru ulazi Armandas Kucys koji s dva gola odvodi Celje do 4:1. U domaćem sastavu Bobičanec je odigrao cijelu utakmicu dok su Slavko Bralić i Ivan Brnić ostali na klupi.

Zrinjski nije imao nikakve šanse protiv Vitorije Guimaraes. Prvi susret Portugalci su dobili s 3:0, a onda su u Mostaru bili još uvjerljiviji i slavili s 4:0. Već do odmora sve je bilo jasno, imala je Vitoria 3:0 golovima Manua, Nuna Santosa i Nelsona Oliveire. U drugom dijelu Gustavo je postavio konačnih 4:0. U domaćem sastavu cijelu utakmicu odradili su Marko Marić, Petar Mamić i Matija Malekinušić. Na poluvremenu su izašli Tomislav Kiš i Frano Mlinar, a Mario Ćuže igrao je do 80. minute. Fran Topić ušao je u 69. minuti. Kod gostiju cijelu utakmicu odradio je Toni Borevković.

Pafos je uz vrlo dobar nastup Ivice Ivušića preskočio CFR Cluj i pobjedom 3:0 na svom travnjaku prošao dalje. Jaja, David Goldar i Muamer Tanković bili su strijelci. Osim Ivušića, cijelu utakmicu odradio je i Ivan Šunjić te na drugoj strani Anton Krešić. Damjan Đoković ušao je na početku drugog poluvremena.

Panathinaikos je eliminirao Lens slaveći s 2:0 na svom travnjaku nakon poraza 2:1 u Francuskoj. Gosti su već u 15. minuti mogli povesti, ali udarac Floriana Sotoce s 11 metara obranio je Bartlomiej Dragowski. U 62. minuti Panathinaikos je poveo pogotkom Facunda Pellistrija, a u 85. minuti Tete je povisio na 2:0 i osigurao Konferencijsku ligu. Tin Jedvaj odigrao je cijelu utakmicu za domaćina.

Igor Pajač sudio je dvoboj između Betisa i Kryvbasa i nije imao težak posao. Niti jedan žuti karton, bez neizvjesnosti oko prolaza, domaćin je nakon 2:0 u gostima, sada slavio i s 3:0. U 40. minuti Aitor Ruibal zabio je za vodstvo, a onda je Abde Eze s dva gola u 41. i 43. minuti završio priču.

Heidenheim je dovršio posao protiv Hackena, ali nije imao lagan posao. Marvin Pieringer pogodio je za vodstvo, ali Hacken je napravio preokret i izjednačio rezultat iz prvog susreta golovima Inousse i Agbonifa. Ipak u 84. minuti Paul Wanner zabija za 2:2 da bi u sudačkoj nadoknadi Mathias Honsak potvrdio prolaz Heidenheima golom za 3:2.

Astana je napravila preokret protiv Branna koji je slavio s 2:0 u prvom susretu, ali u Kazahstanu je bilo 3:0 i to golovima u posljednjih pola sata. Chinedu Geoffrey postigao je dva gola, a 3:0 postavio je Ramazan Karimov u 91. minuti. Josip Čondrić, Branimir Kalaica, Karlo Bartolec (asistent kod prvog gola) i Marin Tomasov odigrali su cijelu utakmicu.

St. Gallen eliminirao je Trabzonspor boljim izvođenjem jedanaesteraca. U 31. minuti Isaac Schmidt zabio je za vodstvo gostiju, a u 52. minuti na asistenciju Borne Barišića, Enis Destan poravnava. Odluka je pala u raspucavanju, u petoj seriji Stefan Savić nije zabio i Trabzonspor se oprostio od Europe. Barišić je bio precizan u raspucavanju i odradio je cijelu utakmicu, a Mislav Oršić igrao je do 76. minute.

Konferencijska liga, play-off:
Servette - Chelsea 2:1 (0:2)
Kilmarnock - Kopenhagen 1:1 (0:2)
Maribor - Djurgarden 0:1 (0:1)
Ružomberok - Noah 3:1 (0:3)
Puskas Akademija - Fiorentina 4:5 penali, 1:1 (3:3)
Larne - Lincoln 3:1 (1:2)
Paks - Mlada Boleslav 0:3 (2:2)
UE Santa Coloma - Vikingur Reykjavik 0:0 (0:5)
Celje - Pjunik 4:1 (0:1)
Zira - Omonia 1:0 (0:5)
Zrinjski - Vitoria Guimaraes 0:4 (0:3)
Pafos - CFR Cluj 3:0 (0:1)
Panathinaikos - Lens 2:0 (1:2)
HJK Helsinki - Klaksvik 2:1 (2:2)
Betis - Kryvbas 3:0 (2:0)
Heidenheim - Hacken 3:2 (2:1)
TNS - Panevežys 0:0 (3:0)
Astana - Brann 3:0 (0:2)
Trabzonspor - St. Gallen 4:5 penali, 1:1 (0:0)
Drita - Legia 0:1 (0:2)
Cercle Brugge - Wisla 1:4 (6:1)

FOTO: EPA/LAURENT GILLIERON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!