Nogomet

Petković ili Livaja? Kolo derbija prilika je da igrači iz manjih klubova ostvare zapažen učinak

Mario Borko • petak, 30.08.2024.
Petković ili Livaja? Kolo derbija prilika je da igrači iz manjih klubova ostvare zapažen učinak

Utakmicom Gorice i Šibenika u petak će započeti četvrto kolo SuperSport HNL-a, posljednje prije prve reprezentativne stanke ove sezone. Obilježit će ga derbiji Hajduka i Osijeka te Rijeke i Dinama, a to je prilika da igrači iz slabijih klubova u ovom kolu Fantasyja iskoče u prvi plan...

Hrvatske je deseti puta od samostalnosti dobila klub u skupinama Lige prvaka, Dinamu je to uspjelo deveti puta. S druge strane Rijeka je doživjela najteži europski poraz i to od slovenske Olimpije te se tako na vrlo grub način oprostila od Konferencijske lige. Upravo će Zagrepčani i Riječani u nedjelju na Rujevici odigrati derbi kola, a dan ranije sastaju se Hajduk i Osijek koji imaju svojih problema.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Što se tiče SuperSport HNL Fantasyja derbiju nisu baš najbolja vijest za igrače koji se oslanjaju na nogometaše iz velike četvorke i ovo je prilika da oni koji vjeruju slabijim klubovima napokon dođu na svoje. Izbor kapetana bit će vrlo zanimljiv, ali poznato je da najveći igrači rješavaju velike utakmice.

Najvažnije je za sve Fantasy menadžere da njihova momčad bude ispravna, a sve promjene mogu napraviti do danas u 18:30 sati. Dozvoljen je jedan transfer, aktiviranje chipova (super kapetan, džoker s klupe ili kreni iz početka), promjena formacije, kapetana i dokapetana, ali sve se radnje moraju izvršiti u zadanom roku.

Igrači moraju paziti da vrijednost ekipe ne prelazi 100 milijuna eura i da nemaju više od tri igrača iz iste momčadi jer u tom slučaju neće osvojiti bodove. Svi oni koji se tek sada žele uključiti i dalje nije kasno. Nagrade se dodjeljuju za svako kolo, za svaki mjesec tako da još ništa nije izgubljeno.

Nakon četiri kola u vodstvu je ekipa VkaoVaraždin s 254 boda. Na drugom mjestu je Bronxi s tri boda manje (251), a jednako toliko ima i treća Magistrala (251).

Gorica – Šibenik, petak 20:00

Prije dvije sezone Gorica i Šibenik vodili su veliku borbu za ostanak u SuperSport HNL-u, a deblji kraj su na kraju izvukli Šibenčani koji su prokockali veliku prednost i kao finalisti kupa ispali u niži rang. Srećom po njihove simpatizere drugoligaški staž trajao je samo godinu dana, a Šibenik je uvodna četiri kola ovogodišnjeg prvenstva ostvario već tri pobjede i tako izjednačio bodovni učinak koji je Rudeš, kao povratnik u SHNL, imao na kraju sezone.

Momčad Marija Carevića nije se pretjerano promijenila u odnosu na drugu ligu, a izgubila je samo od Dinama. Šibenčani imaju nekoliko vrlo zanimljivih igrača koji mogu pomoći vašoj Fantasy ekipi. Prvi se među njima ističe Agyeman Morrison (5 mil) koji je s do sad osvojena 24 boda treći među braničima, a sedmi među svim igračima prema ukupnom broju bodova.

Njegova suigrač Leonard Žuta (6,5 mil) ima bod više, ali je znatno skuplja opcija. Josip Majić (7mil) oduševio je protiv Slaven Belupa golom i asistencijom te se nameće kao vrlo dobar izbor ako favorizirate Šibenčane u ogledu s Goricom.

Napadački dvojac Ivan Santini (6,5 mil) i Ivan Božić (7 mil) zasad su svaki na jednom golu, a utakmica s Goricom je idealna prilika da se i drug puta upišu u listu strijelaca.

S druge strane Gorica je u četiri kola osvojila dva boda i djeluje kao jedan od izglednijih kandidata za ispadanje. Proljetni dio prošle sezone bio je vrlo loš, ta se forma prenijela i u novu sezonu, ali utakmica protiv Šibenika je idealna prilika da se sve okrene.

Goričani su doživjeli dosta promjena i zasad ne djeluju kao momčad od koje bi Fantasy menadžeri mogli imati velike koristi. Božidar Radošević (5 mil) ima najviše obrana u SHNL-u nakon četiri kola (19), ali do sad je svojim vlasnicima donio samo 12 bodova. U prilog mu ide to što je najjeftinija vratarska opcija, a protiv Šibenika će sigurno biti vrlo važna karika u eventualnom osvajanju bodova.

Mateo Leš (6mil) ima trenutno najviše bodova kod Gorice (16), a prate ga partneri u obrani Krešimir Krizmanić (6mil) i Dino Štiglec (7 mil) s 15. Luka Kapulica (5,5 mil) je vrlo pristupačna opcija, a Jurica Pršir (7,5 mil) je najbolji igrač Gorice i protiv Dinama je zabio prvi gol sezone, a i prvi je izvođač jedanaesteraca.

U ovoj utakmici nema jasnih favorit, a ovisno o tome koga favorizirate tako ćete i odabrati igrače.

Slaven Belupo – Istra 1961, subota 18:15

Još jedan klub koji se nalazi u silaznoj putanji je Slaven Belupo. Farmaceuti bi prošle sezone vrlo vjerojatno ispali iz SHNL-a da nije bilo Rudeša, a u ovoj se sezoni čine kao vrlo izgledni kandidati da prekinu svoj status najdugovječnijeg prvoligaša uz veliku četvorku.

Ivan Radeljić je pod ogromnim pritiskom i protiv Puležana se mora uzdati u svoje najjače snage. Robert Murić (7 mil) protiv Lokomotive je sjajnom predstavom i asistencijom podsjetio na najbolje dane, ali u Varaždinu je bio nevidljiv. Ipak, bivši igrač Rijeke je netko tko bi u ovako teškoj situaciji mogao pomoći klubu.

Ivan Čović (5mil) uz Radoševića je najjeftinija vratarska opcija, a protiv Istre će morati biti na najvišoj razini. Ivan Dolček (6,5mil) tek se vratio u svoj klub i nije najbolji odabir za ovo kolo, ali često smo vidjeli da povratnici rješavaju utakmice. Karlo Butić (6mil) ima najviše bodova kod Slavena, a Matej Šakota (6,5 mil) je nakon sjajne predstave na Poljudu potpuno nestao.

Istra 1961 je u nešto boljoj situaciji s četiri boda u četiri uvodna kola u kojima se susrela s Dinamom, Rijekom i Hajdukom. Puležani su pobijedili Goricu, Bijelima otkinuli bod u prošlom kolu i u Koprivnicu putuju s velikim nadama. Paolo Tramezzani još uvijek traži svojih idealnih 11, a kao najzanimljivija opcija čini se Salim Fago Lawal (6,5mil).

Marcel Heister (5,5 mil) odradio je odličnu rolu protiv Hajduka, a Ville Koski (5mil) najjeftiniji je starter u redovima Istre.

Ovo je još jedna utakmica u kojoj je teško bilo što predviđati, ali jedno ime, Robert Murić, iskače od svih ostalih.

Hajduk – Osijek, subota 20:45

Sad je već prošlo dosta vremena od šokantnih ispadanja u Europi, Hajduk i Osijek su ulovili ritam jedne utakmice tjedno i mogli bi splitskoj publici u subotu pružiti vrlo zanimljivu utakmicu. Utakmice Splićana i Osječana su uvijek vrlo izjednačene, a prethodna dva puta Bijelo-plavi su Poljud napustili slavljenički.

Marko Livaja (12,5mil) sudjelovao je u svim golovima svoje momčadi (golom ili asistencijom) i s 35 bodova je igrač s najviše bodova u Fantasyju. Bijela desetka je nezaobilazan izbor i u ovom kolu, ali treba uzeti u obzir da su Osječani jedan od najtežih Livajinih protivnika.

Splitska ikona je do sad u 12 susreta protiv Osječana zabila samo pet golova i upisala jednu asistenciju, najmanje protiv svih klubova s kojim se susreo više od deset puta.

Hajdukova obrana još nijednom nije sačuvala praznu mrežu, ali Dominik Prpić (5,5 mil) i Šimun Hrgović (4,5 mil) vrlo su primamljivi s obzirom na cijenu. Hrgović je do sad upisao i dvije asistencije tako da djeluje kao odlična opcija u ovom trenutku kada Hajdukova obrana ne ulijeva povjerenje.

Anthony Kalik (6 mil) našao se na udaru kritika, ali protiv Istre 1961 je dolazio u prilike, a s obzirom na odlazak Emira Sahitija (7 mil) mogao bi vrlo lako dobiti poziciju startera.

Osijek je u četiri kola osvojio samo jedan bod i to na jednim gostovanju. Jako je teško u ovom trenutku preporučiti nekog igrača Osijek, ali onaj tko vjeruje da će Osječani do treće uzastopne pobjede na Poljudu mogu igrati na kartu Antona Matkovića (10 mil) koji je prošli puta zabio Bijelima u Splitu.

Kemal Ademi (5,5 mil) ima status prvog napadača, ali vrijedan je spomena samo zato što je starter koji košta vrlo malo. Od braniča Roko Jurišić (7 mil) je odličan izbor što se tiče potencijalnog napadačkog učinka, ali Split nije mjesto na kojem je on očekivan. Petar Pusić (7mil) jedan je od najvećih dužnika kod Osijeka i u jednom ga trenutku mora krenuti.

Djeluje kao da je ovaj susret Fantasy menadžeri što bolje izbjeći, ali Livaja i Matković uvijek su vrijedni rizika.

Lokomotiva – Varaždin, nedjelja 18:15

Čak šest utakmica zaredom Lokomotiva i Varaždin odigrali su neriješeno, a u četiri navrata je završavalo 0:0. Lokosi su u travnju u baroknom gradu došli do pobjede, ali od tada su se dosta promijenili.

Dva boda u uvodna četiri kola djeluju jako loše za klub s Kajzerice, ali igrački to nije izgledalo tako loše, a klub se pojačao Denisom Kolingerom i Domagojem Antolićem i ostanak ne bi trebao doći u pitanje. Ipak, prošlosezonsko mjesto moglo bi biti ugroženo i to upravo od Varaždinaca.

Loksa je vrlo lako mogla imati nešto više bodova na svom kontu, ali domaći poraz od Šibenika je bio veliki udarac u utakmici u kojoj su sigurno računali na bodove. Povijest međusobni susreta s Varaždincima uči nas da bismo se morali kladiti na obrane.

Zvonimir Šubarić (5,5 mil) do sad je donio samo dva boda, a to se u jednom trenutku mora promijeniti. Silvijo Čabraja ima problema s ozljedama u zadnjoj liniji, a protiv Šibenčana je u prvi plan iskočio Luka Dajčer (4,5 mil) koji je odigrao vrlo dobru utakmicu.

Robert Mudražija (7,5mil) prošle je sezone bio glavni igrač Lokomotive, a i u ovoj je nastavio u istom tonu. Duje Čop (6,5 mil) još uvijek je na samo jednom golu, ali s obzirom na cijenu isplati ga se imati u momčadi. Isto vrijedi i za Mirka Suška (4 mil) koji je startao u sve četiri utakmice i trebao bi biti dio svake ekipe, barem na klupi.

Varaždin je u tri kola primio samo jedan gol. U napadu su Varaždinci relativno skromni sa samo tri gola. U sva tri je sudjelovao Michele Šego (6,5 mil), a njegovom partner u napadu Marku Dabri (6,5 mil) još uvijek ne ide, iako je uvijek vrlo opasan.

Na početku sezone istaknuli su se braniči Lamine Ba (6mil) i Ivan Nekić (5mil) koji je s obzirom na cijenu još jedna od must have opcija. Ne treba zaboraviti Olivera Zeleniku (6mil), a ni makedonskog reprezentativca Dimitra Mitrovskog (7mil).

U ovom susretu Varaždinci djeluju kao puno bolja opcija, ali Lokomotiva je domaćin i bit će vrlo neizvjesno. Razum i iskustvo govore da se isplati kladiti na obranu, ali napadači Varaždina djeluju vrlo primamljivo.

Dinamo – Rijeka, nedjelja 20:45

Derbijem kola završit će peto kolo SHNL-a. Rijeka i Dinamo su prošle sezone na Rujevici odlučivali o dva trofeja, a oba su na kraju pripala Zagrepčanima. Nakon europskih predstava tijekom tjedna vrlo je lako zaključiti da su Modri ogromni favoriti i da Riječane čeka vrlo težak zadatak.

Dinamo je prepun samopouzdanja, a pobjeda na Rujevici bi zaključila briljantan ulazak u sezonu. Trupe Sergeja Jakirovića nakon reprezentativne stanke očekuje derbi s Hajdukom, a onda kreću i europske obveze. Time je važnije za Plave da protiv ranjene, ali u prvenstvu ne poražene Rijeke, dođu do sva tri boda.

Bruno Petković (12,5 mil) i Arber Hoxha (7mil) bili su heroji posljednjeg gostovanju u prvenstvu, a tako bi moglo biti i ovog puta. Petković je u Bakuu izašao ranije i sigurno će startati, a Hoxha je bio žrtva formacije, ušao je tek u završnici i protiv Rijeke će biti vrlo opasan.

U obrani su moguće neke rotacije, a najsigurnije djeluje Samy Mmaee A Nwambeben (6,5 mil). Martin Baturina (10 mil) zabio je Rijeci u finalu Kupa, ali u Bakuu je izašao zbog ozljede. Sandro Kulenović (8mil) u fenomenalnoj je formi, ali ako Dinamo zaigra u standardnoj 4-2-3-1 formaciji on će svoju priliku čekati s klupe.

Marko Pjaca (8,5mil) natjerao je izbornika Zlatka Dalića da ga ipak pozove za okupljanja početkom rujna, ali protiv bivšeg kluba mogao bi zbog predostrožnosti krenuti s klupe.

Rijeka je u rasulu i bez obzira na to što nije primila pogodak i što bi pobjedom zasjela na prvo mjesto SHNL-a, u ovom trenutku ne djeluje nimalo dobro. Igrač s najviše bodova Franjo Ivanović (6,5 mil) napušta Rujevicu, a Marco Pašalić (10 mil) i Toni Fruk (10 mil) djeluju kao preskupe opcije za utakmicu protiv Dinama.

Za one koji vjeruju Rijeci tu su Niko Janković (8,5 mil) koji je prvi izvođač kaznenih udaraca, Gabriel Rukavina (5,5 mil) koji će sigurno biti posebno motiviran i Komnen Andrić (6,5 mil) koji je jedini preostali napadač u momčadi Radomira Đalovića.

Tri igrača Dinama u ovom kolu trebala bi biti dio svake ekipe, ali nekad se preveliko samopouzdanje može obiti u glavu.

Sportnetov kapetan

Slika 1 od 1.

U ovom kolu odlučili smo da će naš kapetan biti Bruno Petković (12,5 mil). Dinamova devetka još uvijek čeka na svoj prvi gol u novoj sezoni, a najviše je utakmica u karijeri odigrao upravo protiv Rijeke.

U 25 ogleda s Riječanima, ostvario je 15 pobjeda, a pritom je zabio pet golova i upisao osam asistencija. U nedjelju je idealna prilika da Dinamov kapetan naštima nišanske sprave i pošalje poruku izborniku prije susreta s Portugalom i Poljskom. test

SuperSport HNL

1Dinamo 412:2+1012
2Rijeka 410:0+1010
3Šibenik 45:4+19
4Hajduk 46:4+28
5Varaždin 43:2+15
6Istra 1961 43:11-84
7Gorica 44:6-22
8Lokomotiva 43:8-52
9Osijek 44:8-41
10Slaven Belupo 43:8-51

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 412:2+1012
2Rijeka 410:0+1010
3Šibenik 45:4+19
4Hajduk 46:4+28
5Varaždin 43:2+15
6Istra 1961 43:11-84
7Gorica 44:6-22
8Lokomotiva 43:8-52
9Osijek 44:8-41
10Slaven Belupo 43:8-51

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!