Nogomet

Đalović: 'Moramo pokazati da je u Ljubljani bio loš dan, bit će i nas i njih 11'

Mihaela Bradovski • subota, 31.08.2024.
Đalović: 'Moramo pokazati da je u Ljubljani bio loš dan, bit će i nas i njih 11'
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Iza Radomira Đalovića su teška dva dana, a sada mora podići momčad s dna i pripremiti je za dvoboj protiv Dinama...

Rijetko tko bi danas poželio biti u koži Radomira Đalovića. Bit će zanimljivo vidjeti koliko se i je li se momčad uspjela oporaviti od šoka u Ljubljani.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Dvije neprespavane noći iza nas. Još jednom se ispričavam svima, posebno onima koji su došli u Ljubljanu da nas bodre. Nadam se i vjerujem da je ono bio splet nekih okolnosti koje nismo mogli zamisliti, ništa nije ukazivalo na to, sve je u prvoj minuti otišlo u drugom smjeru. Moramo što prije probati zaboraviti tu utakmicu, neće biti lako, te u nedjelju pokazati da je to bio loš dan i odigrati pravu mušku utakmicu protiv najbolje ekipe u ligi."

Riječani nisu bili spremni u potpunosti.

"Opet smo gledali utakmicu i ukazivao sam im na neke stvari koje me bole. Primiš gol, u redu, griješit ćeš, nije problem, to je sastavni dio nogometa, ali u najvažnijoj utakmici za klub..., nije mi jasno. A ni njima nije jasno. Sramota me uopće govoriti da je njih šest imalo vireozu, da Fruk nije ništa jeo dva dana, to nije izlika, niti će ikada biti niti moja niti njihova."

Golovi kakve Rijeka prima su uglavnom plod dekoncentracije pojedinaca.

"Svi naši golovi su bili individualne greške. Na 2:0 smo se i stabilizirali, imali 2-3 situacije i onda imamo čistu loptu, poklonimo je i oni idu u gol i na 3:0. Nije bilo lako poslije sve to niti zaustaviti. Jesu li oni mislili da će biti lako ili, a upozoravali smo i pričali cijelo vrijeme. Da smo bili u nekom negativnom nizu pa ajde, ali igrali smo dobro. Vjerujem da je to bio splet okolnosti i da smo kažnjeni za svaku sitnicu koju smo napravili loše, a napravili smo mnogo individualnih pogrešaka."

Đalovića je posebno naljutilo što nije bilo dovoljno trke.

"Najgori GPS smo imali otkako sam ja tu kao pomoćni i trener. Najmanje pretrčanih kilometara smo imali na toj utakmici. Ne znam je li bila neka blokada, ne znam."

Igrači su Đaloviću potvrdili da su spremni, ali...

"Ja ih sve pitam kakvi su, a oni mi svi govore da mogu, a onda dođe utakmica i ti bi ih promijenio deset. Radeljić u Osijeku odigra fenomenalno pa ovdje jedva stoji, ali to nije alibi, moraš takvu utakmicu igrati da si bolestan svakodnevno. Mislim da je sada situacija ok, skupili smo se i nadam se da ćemo u nedjelju pokazati karakter protiv ekipe koja igra Ligu prvaka."

Franjo Ivanović je napustio klub, Đalović je ostao samo na Komnenu Andriću.

"Nadam se da može, trenirao je dobro, polako smo ga uvodili, nismo htjeli puno riskirati jer smo ostali na njemu, ali ne sumnjam da će klub dovesti napadača. Mi ne bismo nikada pustili Ivanovića da smo mogli, ali čovjek je imao izlaznu klauzulu, tu se nas ne pita, on je htio ići. Siguran sam da ćemo dobiti kvalitetnog napadača koji nam treba."

Utakmice protiv Dinama i eventualnog novog poraza se ne boji.

"Nije me strah, da me strah ne bih bio tu. Želim samo da nam se ne dogode iste stvari kao u Ljubljani po pitanju trke, odnosa prema utakmici. Kao i pred svaku utakmicu, to su prve stvari koje tražim, angažman, trka, energija, nikada ne smiju biti upitni. Pogreške su normalne, ali te neke stvari ne smiju nikada biti upitne."

O Dinamu i njegovoj kvaliteti se sve zna.

"Rezultati govore sve, naslov, Liga prvaka. Jakira znam, radili smo zajedno, napravio je sjajan rezultat s Dinamom i za svoj klub i za cijeli hrvatski nogomet. Kada krene utakmica isto nas je, bit će i nas i njih 11, dat ćemo sve od sebe, tražim samo da pristup bude pravi, vidjet ćemo na kraju." test

SuperSport HNL

1Dinamo 412:2+1012
2Rijeka 410:0+1010
3Šibenik 56:609
4Hajduk 46:4+28
5Varaždin 43:2+15
6Gorica 56:7-15
7Istra 1961 43:11-84
8Lokomotiva 43:8-52
9Osijek 44:8-41
10Slaven Belupo 43:8-51

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 412:2+1012
2Rijeka 410:0+1010
3Šibenik 56:609
4Hajduk 46:4+28
5Varaždin 43:2+15
6Gorica 56:7-15
7Istra 1961 43:11-84
8Lokomotiva 43:8-52
9Osijek 44:8-41
10Slaven Belupo 43:8-51

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!