Nogomet

Derbi kola SuperSport HNL-a: Dinamo stiže na Rujevicu

Petar Jenjić • nedjelja, 01.09.2024.
Derbi kola SuperSport HNL-a: Dinamo stiže na Rujevicu
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Rijeka i Dinamo večeras će zaključiti peto kolo SuperSport HNL-a. Dvoboj dvije vodeće momčadi lige dolazi u psihološki različitim trenucima za oba kluba, a tko će izaći kao pobjednik iz svega, saznat ćemo nešto iza 22:30 sati...

Posljednji susret petog kola SuperSport HNL-a jest ujedno i derbi cijelog vikenda u hrvatskom nogometu. Na Rujevici će Rijeka biti domaćin Dinamu, u dvoboju koji počinje u 20:45 sati. Prvi sudac dvoboja je Duje Strukan, pomoćnici su Alen Jakšić, Hrvoje Radić, četvrti sudac je Ante Terzić, a u VAR sobi su Dario Bel i Kristijan Novosel.

Igraj na Rijeka - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gledajući ljestvicu domaćeg prvenstva radi se o dvoboju dvije momčadi koje su na prva dva mjesta i imaju najbolje rezultate nakon četiri kola, ali kada gledamo i europske dvoboje, u ovaj će ući u potpuno suprotnom raspoloženju i psihološki učinak nastupa tijekom tjedna mogao bi itekako ostaviti traga.

Dinamo je odigrao sjajno gostovanje kod Qarabaga i nakon pobjede 3:0 na Maksimiru, slavio rezultatom 0:2. Za razliku od prve utakmice gdje su Azerbajdžanci stvorili nekoliko sjajnih šansi i bili dugo u egalu, hrvatski prvaci bili su kudikamo stabilniji i zasluženo došli do pobjede i Lige prvaka. Gol Marka Pjace i autogol Matheusa Silve zaključili su posao.

Kada govorimo o domaćem prvenstvu, Dinamo je na maksimalnom učinku i ako gledamo gostovanja, odigrao je tek jedno, kod Osijeka, kojeg je preokrenuo i slavio s 1:2. Proteklog vikenda na Maksimiru su svladali Goricu s 2:1, a gol razlika 12:2 govori o pravoj dominaciji.

Međutim, ništa drugačije nije kod Rijeke koja je nakon četiri utakmice na učinku od tri pobjede i jednog remija te s deset postignutih pogodaka, a bez ijednog primljenog. Varaždin je jedini izvukao bod (0:0), a proteklog vikenda odigrali su dobro u gostima kod Osijeka i pobijedili rezultatom 0:2.

Za dobar ishod nadali smo se i u Ljubljani, ali Rijeka je apsolutno podbacila u svim segmentima nogometne igre. Slovenska Olimpija odigrala je odličnu utakmicu, iskoristila svoje šanse te na koncu slavila s visokih 5:0. Očajan nastup i zasluženo ispadanje u četvrtom pretkolu Konferencijske lige.

Rijeku je pretkraj prijelaznog roka napustio Franjo Ivanović koji je preselio u belgijski Royale Union SG. Tako je napad ostao na Komnenu Andriću, a trener Radomir Đalović vjeruje da će do kraja prijelaznog roka stići još jedan napadač. Neki igrači ranije su imali nekih problema s virozama i vidjet ćemo još hoće li netko izostati.

Trener Dinama Sergej Jakirović rekao je u najavi da je situacija dobra, ali da su neki igrači načeti ozljedama. To su: Martin Baturina, Romael Pierre-Gabriel, Arijan Ademi, Stefan Ristovski i Takuya Ogiwara. Međutim, svi su izrazili želju igrati današnju utakmicu, ali momčad je u međuvremenu odradila još jedan trening i tu je odrađena dodatna procjena. Ako neki igrači budu prevelik rizik za nastup, preskočit će ovo gostovanje.

Što su rekli

Radomir Đalović, trener Rijeke: "Moramo što prije zaboraviti Olimpiju i protiv Dinama pokazati da je to bio samo loš dan. Igračima sam ukazao na neke stvari, pogrešaka je uvijek bilo i uvijek će ih biti i nije problem jer su dio nogometa. Upozoravali smo na pristup i da neće biti lagana utakmica. Nije me strah nedjelje. Da jest, ne bih bio ovdje i ne želim da se ponove neke stvari iz Ljubljane."

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Kada Dinamo stiže na Rujevicu, očekuje se maksimalna mobilizacija, željet će se iskupiti i sigurno je da nas neće čekati lagana utakmica. Moramo gledati sebe i na valu ovog optimizma nastaviti igrati dobro. Ono što je bilo prošle sezone protiv Rijeke, možemo ostaviti sa strane. Plasirali smo se u Ligu prvaka, ostvarili primarni cilj ove sezone i to je sjajan uspjeh. Sutra idemo odigrati dobru utakmicu, dobro se prezentirati."

Mjesto, vrijeme, suci

Rujevica, Rijeka, 20:45

Suci: Duje Strukan, Alen Jakšić, Hrvoje Radić; 4. sudac: Ante Terzić; VAR: Dario Bel, Kristijan Novosel

Nedostaju

Rijeka: (-)

Dinamo: Baturina, Pierre-Gabriel, Ogiwara, Ademi, Ristovski (pod upitnikom)

Zadnji susret

U uzvratnoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, Dinamo je slavio na Rujevici s 1:3.

Prognoza

Gledajući isključivo utakmice SuperSport HNL-a, večeras bi mogli gledati uzbudljivu utakmicu, ali kada tome pridodamo i europsku formu, Dinamo bi trebao doći do pobjede. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!