Nogomet

Preminuo nekadašnji kapetan Leedsa i reprezentativac Obale Bjelokosti

Petar Jenjić • nedjelja, 01.09.2024.
Preminuo nekadašnji kapetan Leedsa i reprezentativac Obale Bjelokosti

U 40. godini preminuo je nekadašnji nogometaš Sol Bamba koji je tijekom karijere upisao 46 nastupa za seniorsku reprezentaciju Obale Bjelokosti. Prije smrti je radio u tehničkom timu Adanaspora, u turskoj drugoj ligi...

Bivši branič Obale Bjelokosti Sol Bamba, koji je nastavio karijeru nakon borbe s rakom 2021., umro je u 40. godini, objavili su njegovi bivši klubovi u noći sa subote na nedjelju.

"Leeds United je shrvan saznanjem o smrti svog bivšeg kapetana Sola Bambe u dobi od 39 godina", stoji u priopćenju engleskog drugoligaša.

"S velikom tugom večeras smo saznali za smrt klupske legende Sola Bambe", poručuje velški klub Cardiff na društvenoj mreži X.

Trenirao je i debitirao u Francuskoj, u PSG-u, potom je igrao u Škotskoj za Dunfermline Athletic i Hibernian, te u Leicesteru (Engleska), Trabzonsporu (Turska) i Palermu (Italija).

Proslavio se u Leedsu, gdje je postao kapetan kluba, te u Cardiffu gdje je odigrao više od stotinu utakmica i sudjelovao u povratku momčadi u Premier ligu za sezonu 2018./19.

Sol Bamba objavio je da mu je dijagnosticiran non-Hodgkinov limfom početkom 2021. dok je igrao za Cardiff. Vratio se nakon nekoliko mjeseci, nakon kemoterapije, i igrao za velški klub, zatim za Middlesbrough, još jednog engleskog drugoligaša.

Prije smrti je radio u tehničkom timu Adanaspora, u turskoj drugoj ligi. Središnji branič skupio je 46 utakmica za seniorsku reprezentaciju Obale Bjelokosti s kojom je nastupio na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Afričkom kupu nacija 2012. godine. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!