SuperSport HNL, 5. kolo, 01.09.2024, 20:45 h, Rujevica
Suci: Duje Strukan, Alen Jakšić, Hrvoje Radić; 4. sudac: Ante Terzić
Rijeka
Rijeka
Veldin Hodža 50'
1:1(0:1) Dinamo
Bruno Petković 23'
Dinamo

Derbi kola bez pobjednika: Dinamo poveo, Rijeka izjednačila

Petar Jenjić • nedjelja, 01.09.2024.
Derbi kola bez pobjednika: Dinamo poveo, Rijeka izjednačila
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U posljednjem susretu petog kola SuperSport HNL-a, nogometaši Rijeke i Dinama podijelili su bodove na Rujevici. Gosti su vodili nakon prvog poluvremena, a domaćin je u nastavku poravnao rezultat u derbi susretu uoči odlaska na reprezentativnu pauzu...

Derbi petog kola SuperSport HNL-a završio je bez pobjednika. Rijeka i Dinamo na Rujevici su odigrali 1:1, u dvoboju u kojem je domaćin igrao bolje većinu vremena.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Modri su poveli polovicom prvog poluvremena, ali u ostatku susreta nisu pretjerano briljirali. Rijeka je početkom nastavka stigla do zasluženog poravnanja, a do kraja nije bilo nove promjene rezultata.

Prva šansa na susretu stigla je u 16. minuti, prošao je Bruno Petković po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i odigrao za Sandra Kulenovića koji je zatresao okvir gola. Uvodni period nije nam ponudio previše uzbuđenja osim toga, kako na jednoj, tako i na drugoj strani.

Dinamo je došao do vodstva na polovici prvog poluvremena. Martin Baturina je odigrao za Petkovića, napadač gostiju ušao u kazneni prostor, izvukao se na ljevicu i pogodio suprotni kut. Udarac Baturine u 28. minuti bio je vrlo dobar, ali otišao je malo iznad grede.

U nešto boljem periodu igre Rijeke izdvaja se ubačaj Marca Pašalića koji je legao na gredu. Nakon toga uslijedio je nešto bolji pokušaj Baturine, nego prije desetak minuta. Bilo je jako blizu okvira gola.

Rijeka je došla do poravnanja. Nakratko Proigravanje Nike Jankovića za Komnena Andrića, zaspala je obrana Dinama, a novi napadač Riječana lako matira Ivana Nevistića. Međutim, Andrić je bio u zaleđu u začetku akcije.

Domaćin dolazi do poravnanja u 50. minuti. Janković je odigrao povratnu za Veldina Hodžu na rubu 16 metara, igrač domaće momčadi lijepo je poklopio loptu i poslao je u mrežu. Rijeka je definitivno igrala bolje od protivnika u drugom poluvremenu.

Dinamo nije praktički nijednom zaprijetio u nastavku susreta, a Rijeka je uglavnom pokušavala udarcima izvana koji nisu bili toliko opasni za protivničku mrežu. test

SuperSport HNL, 5. kolo:
Rijeka - Dinamo 0:1

SuperSport HNL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!