Nogomet

Olić: 'Čavlinu vidim kao lidera ove U-21 reprezentacije i siguran sam da će to dokazati na terenu'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 02.09.2024.
Olić: 'Čavlinu vidim kao lidera ove U-21 reprezentacije i siguran sam da će to dokazati na terenu'
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine nastavlja s kvalifikacijama, ali s novim izbornikom. Dragana Skočića zamijenio je Ivica Olić...

Ivica Olić dosad je bio član Daličevog stožera, a izborniku A reprezentacije zahvalio se na svemu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nakon osam godina zadovoljstva zahvaljujem se izborniku Daliću na prilici koju mi je dao. Imao sam čast sudjelovati u tih osam godina, naježim se kada se svega toga sjetim jer to u igračkoj karijeri nisam uspio doživjeti. Zahvalan sam na prilici da radim u stožeru Zlatka Dalića, imao je veliko strpljenje jer sam bio jako zelen. Želim još puno uspjeha A reprezentaciji, ali naravno da se radujem i ovoj suradnji mene kao izbornika U-21 i njega."

Olić se upoznao s onim što ga očekuje u mladoj reprezentaciji.

"Nakon radnog ljeta upoznao sam našu skupinu, podosta toga sam pogledao, nije to bilo tako loše. Jako dobro stojimo na tablici, imamo pred sobom dvije utakmice, jednu lakšu koju treba ozbiljno shvatiti jer i Farski Otoci su ozbiljni, do prvog gola daju sve od sebe i bacaju se na glavu. Portugal, ne treba previše pričati, ima vrhunske rezultate i odlične igrače i u ovoj kategoriji."

Želja je što više igrača pripremiti za A reprezentaciju, ali je, naravno, rezultat također vrlo bitan.

"Naravno da ću se radovati svakom igraču koji dođe u A reprezentaciju, uvijek smo bili sretni da dobijemo mladog u A reprezentaciji, ali i rezultat je bitan. Da bi mogli doći u A reprezentaciju, moraju imati taj pobjednički mentalitet."

U mladoj reprezentaciji posebna je gužva u napadu.

"Ova generacija ima kvalitetu više u napadu i meni je kao izborniku stvar luksuza tko će igrati. Imamo dosta deficita na bočnim pozicijama nazad, ne samo u 21 nego i u reprezentacijama ispod. Ja sam jako zadovoljan ovim što imam, to su dobri dečki, igraju u klubovima, nadam se da ćemo se što prije upoznati."

Prokomentirao je Olić i situaciju s Nikolom Čavlinom.

"Nije samo njegova situacija nezgodna, cijela ekipa je u velikom problemu i vratar tu najviše ispašta. Za mladog igrača, posebno golmana, ovo je teška situacija, ali ekipa stvara dobrog golmana i ujedno i stvara od golmana problem. Vidim ga kao lidera ove U-21 reprezentacije i siguran sam da će to dokazati na terenu."

Što se tiče debakla hrvatskih klubova u europskim natjecanjima...

"Nije nam bilo lijepo i ugodno vidjeti da naši klubovi gube protiv zemalja koje mi ne vidimo da su nama ravnije. To su bile dvije utakmice, nije bila jedna da možeš tvrditi da je nesreća. Nisam stekao dojam da su naši klubovi bili dominantni pa nezasluženo izgubili. Naravno da smo svi bili sretni zbog Dinama i Lige prvaka, što je put drugima da se pokušaju približiti Dinamu koji je 2-3 koplja iznad svih. To je proces koji će trajati, nadam se da će ljudi koji rade u tim klubovima pronaći rješenje i da ćemo biti konkurentniji." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!