Nogomet

Ronaldo: 'Sretan sam što sam u reprezentaciji te razmišljam o Ligi naciji koju želimo osvojiti'

Branimir Korać, HINA • utorak, 03.09.2024.
Ronaldo: 'Sretan sam što sam u reprezentaciji te razmišljam o Ligi naciji koju želimo osvojiti'
Foto: EPA

Kapetan portugalske nogometne reprezentacije Cristiano Ronaldo rekao je da se unatoč dobi od 39 godina vidi u udarnoj postavi Portugala koji želi osvojiti Ligu nacija.

Portugal i Hrvatska će u četvrtak odigrati u Lisabonu utakmicu 1. kola Lige nacija.

Igraj na Portugal - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Samopouzdanje je netaknuto. Odigrali smo dobro na Europskom prvenstvu, a sada su pred nama dva dobra ispita doma što je dobro", izjavio je Ronaldo na konferenciji za medije u reprezentativnom kampu.

Portugal, koji je prije dva mjeseca na Europskom prvenstvu ispao u četvrtfinalu od Francuske na jedanaesterce, ovaj tjedan će igrati i sa Škotskom u Ligi nacija.

"Volio bih da stadion bude ispunjen, to bi bio znak da su navijači uz nas na početku novog ciklusa", rekao je napadač sa 212 nastupa i 130 golova za Portugal.

Hrvatska, koja je ispala u skupini Eura u konkurenciji Španjolske, Italije i Albanije, također ulazi u novi ciklus uoči Svjetskog prvenstva 2026.

"Osjećam se dobro, gotovo u formi. Ali Svjetsko prvenstvo je tek 2026. i ne mogu odgovoriti hoću li biti ondje", rekao je golgeter saudijskog Al-Nassra.

"Sadašnji trenutak je dobar i živim samo u njemu. Sretan sam što sam u reprezentaciji te razmišljam o Ligi naciji koju želimo osvojiti".

Ronaldo, koji je s Portugalom osvojio Europsko prvenstvo 2016. i Ligu nacija 2019., najstariji je igrač ekipe kojoj su priključeni neki mladi.

"Uvijek je bilo važno integrirati mlađe igrače. Otkad sam ja ovdje, mlađi su uvijek bili dobro prihvaćeni. Moja uloga ostaje ista, pomagati onima koji dolaze", izjavio je.

"Mnogima od mladih je neugodno razgovarati sa mnom! Maloprije sam vidio Quendu, klinca od 17 godina. Otišao sam do njega i rekao 'pa, jesi li se oporavio od utakmice?' I bilo mu je neugodno. U reprezentaciji sam stariji brat, a nekima sam otac", rekao je smijući se.

Mediji su ranije otvorili pitanje treba li nekadašnji napadač Real Madrida, Juventusa i Manchester Uniteda nastaviti igrati za reprezentaciju, a bilo je i kritika na račun njegove igre.

"Kritika je dobra jer ako nema kritike nema ni napretka", odgovorio je Ronaldo.

Dodao je da nastoji pomoći reprezentaciji i klubu, "ne samo golovima, već asistencijama, disciplinom i sposobnošću".

"Ljudi koji misle da razumiju nogomet ne razumiju ga jer nikad nisu bili u svlačionici. Kako bih ja recimo mogao dati mišljenje o formuli 1 ako nikad nisam bio u automobilu? Zapravo bio sam, vozio sam, ali ne razumijem felge, težinu..."

Ronaldo je rekao da će poštivati odluku izbornika te pomagati momčadi koliko bude mogao.

"Uvijek ću misliti da ću biti u udarnoj postavi. No uvijek ću poštivati odluke trenera, u klubovima u kojima sam igrao uvijek sam ih poštivao", rekao je pa se našalio da je to "bilo jednom ili dva puta".

Naglasio je da će se povući iz reprezentacije kada za to dođe trenutak, kada uvidi da ne može više pomoći.

"Ja ću tada biti prvi koji će napraviti korak naprijed. Neće biti teško donijeti odluku. Bit će to nešto normalno. Imamo primjer Pepea koji je imao izvrsnu karijeru, bio je primjer svima i otišao je na velika vrata", izjavio je Ronaldo.

Branič Pepe se ljetos nakon Eura povukao u dobi od 41 godine. test

FOTO: EPA/MANUEL DE ALMEIDA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!