Nogomet

Gotovo pet posto transfera više nego prošle godine u isto vrijeme

Branimir Korać, HINA • utorak, 03.09.2024.
Gotovo pet posto transfera više nego prošle godine u isto vrijeme
Foto: EPA

Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavio je u utorak kako je tijekom 2024. godine obavljen rekordan broj od 11,000 registriranih međunarodnih transfera, što je povećanje od 4.8 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Također, objavljeno je kako su klubovi diljem svijeta potrošili više od 6.4 milijarde dolara za odštete, što je drugi najveći iznos u povijesti, ali i pad za 13.06 posto u odnosu na rekordnu prošlu godinu. Uvjerljivi predvodnici među potrošačima su europski klubovi sa 5.58 milijardi dolara, a dominirali su engleski klubovi koji su potrošili ča 1.6 milijardi dolara samo tijekom ljetnog prijelaznog roka.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ipak, i taj je iznos pad za 15.5 posto u odnosu na lani kada su engleski klubovi potrošili dvije milijarde dolara.

Pad potrošnje i to za velikih 50.74 posto zabilježili su i klubovi iz Saudijske Arabije, nakon lanjskih 875 milijuna dolara ove su godine saudijski klubovi potrošili 431 milijun dolara, ali ta bi brojka trebala narasti s obzirom da prijelazni rok u toj zemlji traje do listopada.

Porast prometa zabilježen je i transferima nogometašica, ove su godine klubovi potrošili 6.8 milijuna dolara na odštete što je više nego dvostruko u odnosu na prošlu godinu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!