Nogomet

Budimir: 'Skupljao sam lopte Luki na Radniku pa igrao s njim, a Matanović meni u St. Pauliju'

Branimir Korać • utorak, 03.09.2024.
Budimir: 'Skupljao sam lopte Luki na Radniku pa igrao s njim, a Matanović meni u St. Pauliju'
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za početak natjecanja u Ligi nacija gdje će startati u četvrtak protiv Portugala.

Ante Budimir je svjestan kako su se dogodile određene promjene u reprezentaciji, nedoistaju i neki zbog ozljede, ali smatra kako su svi s razlogom ovdje.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nema Domagoja i Broza, to je tako, očito su tako smatrali i treba to poštovati. Bez onih kojih nema, mora se i može dalje. Ne slažem se da smo u krnjem sastavu, dogodile su se neke ozljede, ali dosta nas je ovdje i svatko je s razlogom tu. Naravno da nismo sretni kada se netko ozljedi, što je veća konkurencija to smo bolji, ali smatram da smo dobri i veselimo se utakmici."

Portugal je težak protivnik, ali ovu utakmicu ne treba uspoređivati s onom od prije Eura.

"Očekujemo uvijek tešku utakmicu, znamo koliko su težak protivnik. Ne treba se vraćati na utakmicu prije Eura, ovo je nova utakmica, novo natjecanje i očekujemo teškog i zahtjevnog protivnika."

Igor Matanović i Ante Budimir imaju zanimljivu poveznicu.

"Ne znam ga previše, ali neki dan smo pričali, prije nekih osam godina mi je skupljao lopte u St. Pauliju, a ja sam skupljao lopte Luki i ostalima kada su bili u U-21 reprezentaciji. Imao sam priliku igrati s Lukom pa tako Matanović sada s nama. Mlad dečko, napadač, u velikom klubu i sigurno budućnost hrvatskog nogometa."

Što se tiče Osasune, zadovoljan je startom.

"Nedostaju nam možda dva boda iz prvog kola i možda koji moj gol. Imamo novog trenera, sedam bodova u četiri kola i to je dosta dobro, veselim se onome ispred nas." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!