Nogomet

Olić: 'Što prije zabijemo gol, to ćemo imati lakši posao protiv Farskih Otoka'

Branimir Korać • srijeda, 04.09.2024.
Olić: 'Što prije zabijemo gol, to ćemo imati lakši posao protiv Farskih Otoka'
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine sutra s početkom u 17 sati na Rudešu igra kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo protiv Farskih Otoka...

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine nastavlja s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a protivnik će joj biti reprezentacija Farskih Otoka.

Hrvatska u ovaj susret ulazi kao favorit, a novi izbornik Ivica Olić nada se ranom golu koji bi "otvorio" goste i nakon kojeg bi bilo lakše igrati i boriti se za pobjedu.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sigurno da nam je to jako važna utakmica za ovaj tijek kvalifikacija i da se spremamo da od prve minute mi budemo ti koji će diktirati tempo utakmice i, naravno, da pokušamo što prije probiti taj defenzivni blok koji će sigurno ekipa Farskih Otoka pokušati da nam se suprotstavi. Što prije budemo dali gol, to će nam sigurno olakšati puno toga jer ekipa poput njih koju drži rezultat. U Portugalu su uspjeli do 60. minute držati 0:0, a poslije primljenog pogotka su se raspali pa primili četiri. Bit će vrlo važno da što prije dođemo do gola, ali ako ne bude, treba biti strpljiv i ne gubiti glavu. Nastavit ćemo igrati ovo što smo pripremili i siguran sam da će na kraju kvaliteta koju imamo u napadu doći do izražaja i da ćemo to znati iskoristiti", siguran je Olić.

Što se tiče onih zdravstvenih problema, svi su spremni osim Franje Ivanovića za kojeg će se vidjeti hoće li moći nastupiti protiv Farana.

"Bilo je sve u redu do jučerašnjeg polaska na trening. Franjo Ivanović je osjetio probleme sa želucem, tako da je ostao u hotelu, ali on je danas bolje. Napravit će i prvi trening s nama pa ćemo vidjeti kako će se situacija odvijati. Sutra ćemo donijeti odluku hoće li biti s nama u kadru ili će mu trebati još koji dan da se regenerira i dođe u optimalnu formu." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!