Nogomet

Modrić: 'Nije bitno koliko sam se lomio, bitno je da sam tu jer sam i dalje motiviran kao u početku'

Mihaela Bradovski • srijeda, 04.09.2024.
Modrić: 'Nije bitno koliko sam se lomio, bitno je da sam tu jer sam i dalje motiviran kao u početku'
Foto: Pixsell

Uoči dvoboja protiv Portugala na startu Lige nacija, pred novinare je izašao Luka Modrić koji je odlučio ostati u reprezentaciji...

Hrvatska ima prvo okupljanje nakon Europskog prvenstva koje je završilo tužno za Luku Modrića i suigrače. Gorak okus s Eura pokušat će isprati u Ligi nacija.

Igraj na Portugal - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Definitivno nije završilo kako smo očekivali. Cilj nam je bio proći grupu, imali smo velika očekivanja s pravom i razumljivo da se stvorila velika euforija. U nogometu nekada stvari ne idu onako kao želimo. Dali smo sve od sebe, ali to je iza nas, nadam se da smo izvukli neke pouke, pred nama je novo natjecanje, igrali smo finale prošle godine i sigurno da imamo velika očekivanja od sebe. Želimo odigrati dobar turnir i nadamo se da možemo doći do Final Foura, da se što više igrača isprofilira i nametne kroz Ligu nacija", kaže Modrić.

Luka je prelomio da ostane u reprezentaciji jer osjeća da i dalje može pomoći.

"Nije bitno koliko sam se lomio, bitno je da sam tu jer sam i dalje motiviran kao u početku. I prije sam rekao da mi je najveći ponos i san igrati za Hrvatsku. U ovim godinama sam i dalje tu, svi smo sretni, motiviran sam i to je ono zašto sam i dalje tu. Mislim da još mogu pomoći, tu sam za što god treba."

Što se tiče nastupa na Svjetskom prvenstvu 2026. godine, Luka je svjestan da je to daleka budućnost.

"Daleko je to, u mojim godinama ne može se previše planirati, iz ove perspektive ne znam koliko je realno, treba ići utakmicu po utakmicu. Prvi motiv je Liga nacija pa ćemo vidjeti za dalje. Treba slušati tijelo i vidjeti što će biti."

S Portugalom očekuje težak posao.

"Očekuje nas težak protivnik. Portugal nam nikada nije ležao, ovo je posve drugačije od one prijateljske prije Eura. Vidjet ćemo kakvi ćemo biti, imamo sve preduvjete da budemo rastrčani i borbeni te da se prikažemo u pravom svjetlu. Nadam se da ćemo biti dobri", kaže Luka i dodaje:

"Portugal je reprezentacija koja ima vrhunske igrače iz najvećih klubova. Znamo ih sve, znamo koliko su dobri, ne bih nikoga izdvajao, zna se sve. Tu je Cristiano, a uz njega mi se najviše sviđa Bernardo Silva koji je igrač baš po mom guštu."

Hrvatska prolazi kroz tranziciju i smjenu generacija, a Luka smatra da je budućnost svijetla.

"U reprezentaciji ima dosta talentiranih i dobrih igrača koji mogu biti nositelji kao što smo bili kada smo dolazili Čarli, Dudu, ja, Broz... Sigurno ima dosta talenta i kada si okružen tim mlađim igračima tjera te da daješ još više od sebe i boriš se s njima. Imamo lijepu perspektivu, tu smo mi stariji da im pomognemo da stasaju i proces koji se događa je svuda normalan. Mi nismo velika zemlja da to može preko noći, nemamo mi milijun igrača, nemamo bazu kao drugi. Ali ovi koji su tu sigurno imaju veliku kvalitetu i u budućnosti će nam donijeti dosta sreće i uspjeha kao što smo mi donijeli." test

FOTO: Joan Rico/PIXSELL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!