Nogomet

Poljaci srušili Škote duboko u sudačkoj nadoknadi, a Srbija remizirala s europskim prvacima

Mario Borko • petak, 06.09.2024.
Poljaci srušili Škote duboko u sudačkoj nadoknadi, a Srbija remizirala s europskim prvacima
Foto: EPA

U sjeni hrvatske reprezentacije koja je tijesno poražena u Portugalu, odigrano je još osam utakmica Lige nacije. U skupini gdje su smješteni Vatreni, Poljaci su u gostima pobijedili Škotsku, a od ostalih rezultata ističe se remi Srbije protiv europskih prvaka Španjolaca...

Hrvatska reprezentacija je i četvrto izdanje Lige nacija otvorila porazom, doduše najblažim do sada. Portugal je bio bolji s 2:1 pa će izabranici Zlatka Dalića prve bodove tražiti u nedjelju na Opus Areni protiv Poljske. Bit će to vrlo važna utakmica s obzirom na to da su Poljaci pobijedili Škote s 3:2 i tako zauzeli vrh skupine.

Igraj na utakmice Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vatreni neće imati pravo na kiks, a dolazi im vrlo raspoloženi Robert Lewandowski. Na Hampden Parku u Glasgowu, jedan od najboljih poljskih igrača u povijesti u prvom je dijelu najprije asistirao Sebastianu Shymanskom za pogodak u osmoj minuti, a onda je u 44. uspješno realizirao kazneni udarac i dao Poljacima veliku prednost pred drugih 45 minuta.

Škoti su dominirali posjedom, a u 23. minuti pogodak Scotta McTominaya je poništio VAR. Škoti su do smanjenja vodstva došli već u 46. minuti preko novog igrača Napolija Billy Gilmour, a do zasluženog izjednačenja su stigli u 76. minuti. Ponovno je strijelac bio McTominay, još jedan novi igrač Napolija, a ovog puta VAR se nije uključio.

Škoti su bili bolji, Angus Gunn nije imao nijednu obranu, ali Grant Hanley je u 96. minuti skrivio kazneni udarac kojeg je Nocola Zalewski uspješno realizirao u 97., donio Poljacima ogromna tri boda na startu i napunio ih samopouzdanje uoči gostovanja u Osijeku.

U Ligi A Lige nacija odigrane su još dvije utakmice. Srbija je iznenađujuće u Beogradu stigla do prvog boda u premijernom nastupu u elitnom društvu i to protiv aktualnih europskih prvaka Španjolaca. Pogodaka nije bilo, završilo je 0:0, a prvo ime susreta bio je domaći vratar Predrag Rajković. Španjolci su imali čak 74 posto posjeda lopte, ali u prvom nastupu nakon Eura nisu uspjeli pobijediti.

U istoj grupi, Danska je kod kuće svladala Švicarsku. Dancima je uvelike pomogao crveni karton kojeg je u 52. minuti zaradio Nico Elvedi koji je napravio prekršaj kao posljednji igrač. Danska je pod novim, privremeni izbornikom Larsom Knudsenom iskoristila brojčanu prednost u 82. minuti. Strijelac je bio Patrick Dorgu, a konačnih 2:0 postavio je u 92. Pierre-Emile Hojbjerg, nakon što je u 87. kod Švicaraca pocrvenio i Granit Xhaka.

U Ligi B nije bilo utakmica, a u Ligi C Švedska je s 1:3 slavila na gostovanju kod Azerbajdžana i to na krilima Alexandera Isaka i Viktora Gyökeresa. Prvi je zabio dva gola, a drugi mu je oba asistirao i postigao treći pogodak. Azeri mogu žaliti za propuštenim udarcem u sedmoj minuti sučeve nadoknade prvog poluvremena, kada je Viktor Johansson obranio kazneni udarac Ramilu Šejdajevu.

Inače švedski vratar je skupio čak osam obrana, a u istoj je skupini Slovačka na gostovanju kod Estonije slavila s minimalnih 0:1. U grupi 3 Lige C, Bjelorusija i Bugarska odigrale su 0:0, a Sjeverna Irska je s 2:0 svladala Luksemburg. test

FOTO: EPA/Leszek Szymanski

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!