Nogomet

Cristiano Ronaldo: 'Hrvatska je vrlo jaka momčad koja ima sjajne igrače i odličnog izbornika'

Mario Borko • petak, 06.09.2024.
Cristiano Ronaldo: 'Hrvatska je vrlo jaka momčad koja ima sjajne igrače i odličnog izbornika'
Foto: Pixsell

Hrvatska je u četvrtak na startu Lige nacija poražena od Portugala s 2:1. Jedan od strijelaca za Portugalce bio je i nezaustavljivi Cristiano Ronaldo koji je stigao do svog jubilarnog 900. pogotka u karijeri...

Ni u svom četvrtom pokušaju na startu Lige nacija Hrvatska nije uspjela ostati neporažena. Drugi puta je u prvoj utakmici izgubila od Portugala, 2020. Portugalci su slavili s 4:1, a ovog puta bilo je 2:1 za reprezentaciju Roberta Martineza.

Igraj na utakmice Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Utakmicu je obilježio Cristiano Ronaldo koji nastavlja rušiti rekorde. Protiv Vatrenih je još malo podebljao svoj rekorde s najviše nastupa i golova u reprezentativnom nogometu, a stigao je i do jubilarnog 900. pogotka u karijeri.

Ronaldo je peti puta u karijeri igrao protiv Hrvatske i peti puta pobijedio. Protiv Vatrenih je dva puta zabio i dva puta asistirao, a u četvrtak je za njih nakon slavlja imao samo riječi hvale:

“Bila je jako teška utakmica. Po mom mišljenju Hrvatska je jako dobra momčad koja sjajno kontrolira loptu i čuva posjed. Radi se o vrlo jakoj ekipi, koja ima sjajne igrače i odličnog trenera. Bila je predivna utakmica, mi smo stvorili nekoliko prilika, Hrvatska je stvorila nekoliko prilika, ali na kraju mislim da smo zasluženo slavili s obzirom na to da smo zabili dva gola.“

Ronaldo je šest godina dijelio svlačionicu s hrvatskim kapetanom Lukom Modrićem, a i o njemu je imao samo lijepe riječi:

“Luka i ja smo starci koji i dalje igraju. Igrali smo dugo godina zajedno, osvojili smo mnogo toga, imamo odličan odnos te smo i dalje prijatelji. Sretan sam što i dalje igra i što smo danas dijelili teren zajedno. To je prekrasno. Nogomet stvara trenutke koje pamtimo zauvijek i meni je bilo zadovoljstvo igrati protiv Modrića i Hrvatske. Bila je to jedna fantastična utakmica.“

Ronaldo za Portugal ima 213 nastupa što je apsolutni rekord, a drugi će na vječnoj ljestvici nastupa za reprezentacije u nedjelju vjerojatno postati Modrić koji će se 190. nastupom za Vatrene izjednačiti sa Sergijom Ramosom.

“Jednom ćemo i Luka i ja morati stati, ali još uvijek smo u dobroj formi, uživamo u igri, a to je najvažnije“, zaključio je peterostruki osvajač Zlatne lopte.

Portugal već u nedjelju ugošćuje Škotsku, a bit će to prilika da Ronaldo na svoju listu reprezentacija kojima je zabijao doda još jednom ime. test

FOTO: Joao Rico

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!