Nogomet

Najslabije rangirana reprezentacija prekinula niz od 140 utakmice i ostvarila drugu pobjedu u povijesti

Mario Borko • petak, 06.09.2024.
Najslabije rangirana reprezentacija prekinula niz od 140 utakmice i ostvarila drugu pobjedu u povijesti
Foto: EPA

San Marino je u četvrtak na svom terenu pobijedio Lihtenštajn i tako stigao do prve povijesne pobjede u nekoj službenoj utakmici. Strijelac pobjedonosnog pogotka nije se ni rodio kad je San Marino posljednji puta pobijedio...

Rekordi su tu da se ruše, danas svatko igra nogomet, nitko nikog ne pobjeđuje “X“ puta samo su neke od poznatih nogometnih floskula, a trenutno se sve mogu upotrijebiti za San Marino. Najslabije rangirana reprezentacijama Fifinoj ljestvici u četvrtak je s 1:0 pobijedila Lihtenštajn i tako stigla do prve, povijesne pobjede u službenoj utakmici.

Igraj na utakmice Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

San Marino je u travnju 2004. svladao upravo Lihtenštajn, a ni prije ni poslije tog susreta nije osjetio slast pobjede. To se promijenilo zahvaljujući 19-godišnjem Nicku Sensoliju koji se nije ni rodio kad je njegova država slavila posljednju pobjedu.

Krilni napadač zabio je gol u 53. minuti, San Marino je preživio osam minuta sudačke nadoknade, a gostima nije dopustio nijedan udarac u okvir gola.

San Marino je inače 210., posljednja reprezentacija na Fifinoj ljestvici, a nikada nije pobijedila u službenoj utakmici. Prošlo je 140 susreta od posljednje i jedine pobjede i to upravo protiv Lihtenštajna. Trenutni omjer reprezentacije San Marina je 2-10-199.

Hoće li ostvariti treću pobjedu ili 200 poraz saznat ćemo već 10. rujna kada San Marino gostuje kod Moldavije. Inače u grupi 1 Lige D Lige nacija, osim San Marina i Lihtenštajna nalazi se i Gibraltar koji je u nedjelju domaćin Lihtenštajnu.

Hrvatska je svoju rekordnu pobjedu ostvarila 4. lipnja 2016. kada je na Rujevici s 10:0 pobijedila upravo San Marino. Hat-trick zabili su Mario Mandžukić i Nikola Kalinić. Na toj je utakmici svoj jedini pogodak za reprezentaciju do danas postigao je Marko Pjaca, a svoj posljednji u kockastom dresu Darijo Srnatest

FOTO: EPA/Mads Claus Rasmussen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!