Nogomet

Argentina i bez Messija do uvjerljive pobjede, Bolivija razbila Venezuelu

Mario Borko • petak, 06.09.2024.
Argentina i bez Messija do uvjerljive pobjede, Bolivija razbila Venezuelu
Foto: EPA

U noći s četvrtka na petak odigrane su prve dvije utakmice sedmog kola južnoamerički kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Argentina je na svom terenu bez Lionela Messija savladala Čile, a Bolivija je Venezueli zabila čak četiri gola...

I dok je u Europi krenulo novo izdanje Lige nacija kao uvertira u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje kreću u ožujku, u Južnoj Americi krenulo je već sedmo kvalifikacija za SAD, Kanadu i Meksiko 2026. godine.

Igraj na južnoameričke kvalifikacije na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Aktualni svjetski prvaci Argentinci nastavili su protiv Čilea svoju nevjerojatnu formu. Od 2019. izgubili su samo dvije utakmice, a prije susreta s Čileancima od reprezentacije se svečano oprostio Angel Di Maria. “Gaučosi“ su nastupali bez kapetana Lionela Messija, ali izostanak se nije osjetio na rezultatu.

Argentina je dominirala od samog starta, ali prvi dio je završio bez pogodaka. Julian Alvarez asistirao je u 48. minuti Alexisu Mac Allisteru, a još dva gola stigla su u završnici. Alvarez je u 84. zabio za 2:0, a konačnih 3:0 postavio je Paulo Dybala.

Igrač Rome u reprezentaciju se vratio prvi puta nakon ožujka 2023. godine, a ovo mu je bio tek četvrti pogodak u argentinskom dresu.

Argentina će i nakon sedam kola ostati vodeća s 18 bodova u sedam utakmica. Urugvaj, koji ju je dosad i jedini pobijedio, je drugi s 13 bodova u šest utakmica.

Bolivija je u El Altu s čak 4:0 razbila Venezuelu i tako stigla do svoje druge pobjede u kvalifikacijama. Već u 13. minuti Ramiro Vaca je zabio za vodstvo, a u petoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Carmelo Algaranaz povećao je prednost.

U nastavku su Miguel Terceros i Enzo Monteiro potvrdili pobjedu Bolivije koja je sada, s utakmicom više, skočila na sedmo mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije. Venecuelanci su četvrti s devet bodova, a protiv Bolivije su propustili veliku priliku da se približi svom prvom nastupu na Mundijalu.

U prošlom kvalifikacijskom ciklusu za sedmo mjesto je bilo potrebno 19 bodova, a tada su samo četiri reprezentacije imale sigurno mjesto na Svjetskom prvenstvu. S obzirom na to da se prvenstvo proširuje na 48, umjesto dosadašnje 32 reprezentacije, CONMEBOL je dobio dva sigurna mjesta više, a sedmo vodi u dodatne kvalifikacije.

U noći s petka na subotu na rasporedu su tri utakmice. Urugvaj dočekuje Paragvaj, Brazil je domaćin Ekvadoru, a Peru Kolumbiji. test

FOTO: EPA/JUSTIN LANE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!