Nogomet

Brazil protiv Ekvadora traži prekid vrlo lošeg niza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Branimir Korać • petak, 06.09.2024.
Brazil protiv Ekvadora traži prekid vrlo lošeg niza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo
Foto: EPA

Brazil večeras igra protiv Ekvadora u sklopu sedmog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Trenutno je u vrlo lošem nizu i očajnički treba pobjedu...

Brazil je razočaravajuće odradio dosadašnji dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i očajnički treba pobjedu. Trenutno je u seriji od četiri utakmice bez pobjede od čega su posljednje tri utakmice porazi.

Igraj na Brazil - Ekvador na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U šest odigranih kola skupio je samo sedam bodova i trenutno drži šesto mjesto što je svakako ispod svih očekivanja stoga je pobjeda u večerašnjem dvoboju protiv Ekvadora imperativ za povratak dobre atmosfere.

Nije pomogao definitivno niti skroman nastup na Copa Americi gdje je Brazil upisao samo jednu pobjedu i to protiv Paragvaja i ispao je puno ranije nego što je očekivao. Nije uspio upisati pobjede protiv Kostarike, Kolumbije i Urugvaja i naravno da su kritike sve glasnije.

Danas mu slijedi dvoboj protiv kvalitetne reprezentacije koju nije uspio svladati u posljednja dva susreta. Na Copa Americi prije tri godine i prije dvije godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Ekvador i Brazil su remizirali.

Ekvador je poziciju iznad Brazila na ljestvici i ima bod više, imao bi i četiri više da mu tri odlukom kontinentalnog saveza nije oduzeto. Dosad je izgledao bolje od Brazila i želi ga iznenaditi u ovom susretu.

Jedini poraz u ovim kvalifikacijama Ekvador je upisao u gostima kod Argentine na početku natjecanja. Kasnije je slavio protiv Urugvaja, Bolivije i Čilea te je remizirao s Kolumbijom i Venezuelom.

Mjesto, vrijeme, sudac

Curitiba, Estadio Couto Pereira, 3:00

Sudac: Facundo Tello (Argentina)

Prošli dvoboji

Posljednja dva susreta završena su remijima 1:1. Na Copa Americi 2021. godine Brazil je poveo golom Edera Militaa, a izjednačio je Angel Mena, a godinu dana kasnije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Casemiro je doveo Brazil u vodstvo, Alejandro Dominguez i Emerson Royal isključeni su naklon toga gola, a u prvih 20 minuta da bi Felix Torres izjednačio na 1:1.

Prognoza

Brazil je favorit i bliži pobjedi u ovom susretu, ali Ekvador se dosad pokazivao kao vrlo neugodan protivnik koji neće biti bez ambicija niti u ovom susretu u Curitibi. test

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!