Nogomet

Dalić: 'Iskreno me iznenadilo koliko je Perišić na treningu dobar, moćan, brz i spreman'

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 07.09.2024.
Dalić: 'Iskreno me iznenadilo koliko je Perišić na treningu dobar, moćan, brz i spreman'
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Neće nam biti lako jer je Poljska ispunjena samopouzdanjem i motivom, rekao je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, prije drugog susreta u Ligi nacija protiv Poljske.

Utakmica se igra u nedjelju, na osječkoj Opus Areni, s početkom u 20.45 sati. Hrvatska je na ovosezonskoj premijeri Lige A poražena 1:2 u Lisabonu kod Portugala, dok su Poljaci bili uspješni na gostovanju u Glasgowu, pobijedili su Škotsku 3:2 golom u 97. minuti.

Igraj na utakmice Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nadam se da smo se uspjeli odmoriti nakon Portugala. Pritisak uvijek postoji, kao i potreba za pobjedama. U Osijeku nismo pobijedili u zadnje tri utakmice i želimo taj niz zaustaviti. Kao i Poljska tako smo i mi puni samopouzdanja i motiva. Želimo razveseliti naše navijače. I dobrom igrom, a pogotovo pobjedom", najavio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić te još jednom analizirao događaje iz Lisabona.

"Nismo sretni zbog poraza kod Portugala, ali bili smo dobri i opasni nakon 0:2. Pokazali smo karakter i stabilnost, bili smo bolji od domaćina i to nam budi optimizam za dalje. To je dokaz da možemo i da ćemo se posložiti na pravi način. Bilo je dobrih stvari na toj utakmici. Najavili smo kako krećemo slagati neku novu priču, nove stvari, makar je rezultat uvijek prioritet. U planu sam prije Portugala imao dva sustava, kako bi pokušali krenuti novim putem. Trojicu u obrani treba dosta vremena uigravati, ali sam bliže da ostanemo na tome. Imamo prije Poljske sitne probleme s ozljedama, treba vidjeti tko je maksimalno spreman", rekao je Dalić pa se opet susreo s pitanjem o Ivanu Perišiću.

"Iskreno me iznenadilo koliko je Perišić na treningu dobar, moćan, brz i spreman. Jako dobro radi. U boljem je stanju nego što sam očekivao. Stalne su polemike i dvojbe oko toga zašto smo ga zvali, ali na njegovoj poziciji ja boljega ne vidim. Evo, recite mi tko je bolji, brži i kvalitetniji na lijevoj strani od Perišića. Ja ne vidim takvoga." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!