Nogomet

Dalić: 'Bili smo sjajni, dominantni, moćni, dobri, šteta da nije bilo uvjerljivije'

Branimir Korać • nedjelja, 08.09.2024.
Dalić: 'Bili smo sjajni, dominantni, moćni, dobri, šteta da nije bilo uvjerljivije'
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Dosta razloga za zadovoljstvo imao je Zlatko Dalić, Hrvatska je dobro odradila dvije utakmice u Ligi navija unatoč brojnim upitnicima koji su je dočekali...

Hrvatska je proslavila na terenu pobjedu protiv Poljske 1:0, ali je i u svlačionici bilo svečano, Modriću je 9. rujna rođendan.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Dobili smo utakmicu, Luki je sutra rođendan, malo smo preuranjeno proslavili, atmosfera je stvarno sjajna. Dao si je najljepši poklon, ovo je velika pobjeda koja će nam puno značiti, Bili smo sjajni, dominantni, moćni, dobri, šteta da nije bilo uvjerljivije. Hvala dečkima i publici u Osijeku."

Dalić je isprobao ssustav s trojicom iza i to je dobro izgledalo.

"Bilo je dobro, moćno smo djelovali, imamo takav profil igrača, ali možemo biti još bolji i kompletniji. Svi se bore za svoju poziciju, bilo je sjajno."

Na poluvremenu je u svlačionici ostao Petar Sučić.

"Petar je bio ok, imao je žuti karton, stavili smo ga od početka da kompenzira trkom u sredini. Nakon žutog kartona malo je izgubio sigurnost, uveli smo Luku Sučića, promjene su bile dobre i kvalitetne. Mislim da je jedina šansa Poljske bila uz faul."

Igor Matanović ponovno je pucao iz svih oružja.

"Matanović je u dvije utakmice imao deset šansi, treba ga samo trpiti, forsirati i davati šansu, na njemu je da se još više digne i kad se otvori, bit će to dobro."

Posebna priča je Luka Modrić koji je još jednom bio maestralan.

"Ovo kako je Luka danas igrao, istrčao, koliko je lopti uzeo... Oduševio je ponovno sve, mislim da igra kao u najboljim danima, iako je sad dečkima rekao da je pred njima budućnost, ali ovo kako igra..."

Ocjena nakon prve dvije utakmice u Ligi nacija je pozitivna.

"Imali smo tu prvu utakmicu koju smo izgubili, ali igra je bila dobra. Nakon toga dobra utakmica, pokazali smo da imamo budućnost i potencijal. Trebat će vremena da se posložimo, ali pokazali smo puno pozitivnih stvari. Zadovoljan sam kako sve djeluje, treba tako nastaviti." test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!