Nogomet

Nogometašice Osijeka u play-offu igraju protiv prvakinja Nizozemske

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.09.2024.
Nogometašice Osijeka u play-offu igraju protiv prvakinja Nizozemske
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Nogometašice Osijeka izborile su prolaz u play-off Lige prvakinja, a danas su na ždrijebu u Nyonu saznale protivnice na posljednjoj stepenici do grupne faze. Ždrijeb im je dodijelio nizozemski Twente...

Pobjedom 2:1 protiv irskog Peamount Uniteda, Osijek je izborio prolaz u play-off Lige prvakinja. Tamo će imati puno teži posao, čekaju ga dva dvoboja protiv prvakinja Nizozemske Twentea.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Twente je bio vrlo uvjerljiv kao domaćin turnira 5 gdje je prvo visoko slavio sa 7:0 protiv Cardiff Cityja, a zatim s 5:0 protiv islandskog Valura.

Twente je ove godine deveti put osvojio titulu prvakinja Nizozemske, a pokušaji da uđe u skupinu Lige prvakinja dosad su bili neuspješni.

Dva puta na tom putu zaustavila ga je Benfica, a prošle sezone nakon dva tijesna dvoboja nije uspio preskočiti švedski Hacken.

Osijek je u ovom novom sustavu jednom došao do play-offa i to u sezoni 2021/2022 kada ga je zaustavio islandski Breidablik.

S Twenteom se susreo na kvalifikacijskom turniru prije 11 godina kada su dvije ekipe prolazile dalje, a upravo Twente i Osijek imali su izravnu borbu za drugo mjesto. Nizozemke su bile bolje s 4:0. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!